← Terug naar overzicht

Tips voor het uitkiezen van een studenten laptop

laptop koffie

Start jij binnenkort met een nieuwe studie of heeft je oude laptop het begeven? Mooi (in het eerste geval dan), dan kan je vast en zeker onderstaande tips wel gebruiken. Wij geven je graag wat advies waar je op moet letten bij het aanschaffen van een nieuwe laptop voor school. Met deze tips gaat jouw nieuwe laptop je hele studie mee!

Tip 1. Schaf een goed formaat laptop aan

Wanneer je veel onderweg bent voor je studie en je regelmatig moet reizen, is het handig om een niet al te grote laptop aan te schaffen. Een laptop van 13 of 14 inch is een fijn formaat laptop die je overal mee naartoe kunt nemen. Wanneer je liever een groter scherm wil, moet je in je achterhoofd houden dat deze laptops vaak een stukje zwaarder zijn. Wanneer je sjouwen niet erg vindt, is dit natuurlijk geen enkel probleem.

Tip 2. Kies de juiste processor uit

Dit klinkt misschien ingewikkeld, maar dat is het zeker niet. Het is belangrijk bij het kiezen van een nieuwe laptop om ook rekening te houden met de juiste processor. Wanneer je voor je studie programma’s gebruikt om bijvoorbeeld foto’s en video’s te bewerken, is het handig om een Intel Core i5 of zelfs Intel Core i7 processor te hebben. Wanneer je alleen je laptop hoeft te gebruiken voor internet en tekstverwerking kun je elke soort processor gebruiken. Let wel op… Hoe ‘beter’ de processor, hoe duurder de laptop. Gelukkig profiteer je tegenwoordig bij veel verschillende webshops van extra studentenkorting.

Tip 3. Zorg voor voldoende werkgeheugen

Wanneer je op zoek bent naar een laptop voor school is het ook belangrijk om te kijken naar het werkgeheugen, ook wel RAM geheugen genoemd. Dit geheugen bepaalt hoe snel jouw programma’s laden. De algemene regel die hierbij geldt: hoe meer werkgeheugen je laptop heeft, hoe sneller die werkt. Wanneer je veel moet switchen tussen verschillende programma’s of met veel tabbladen tegelijk moet werken, is het een handig idee om te kiezen voor een laptop met iets meer werkgeheugen.

Tip 4. Bedenk wat voor soort laptop je nodig hebt

Nu je weet hoeveel inch je laptop moet zijn, welke processor er nodig is en over hoeveel werkgeheugen de laptop moet beschikken, is het ook belangrijk om te weten wat voor soort laptop je precies nodig hebt. Wil je een laptop die een touchscreen heeft of ga je liever voor een omklapbare laptop die je ook als tablet kunt gebruiken? Daarnaast moet je ook voor jezelf beslissen aan wat voor soort besturingssysteem de laptop moet voldoen. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een Windows laptop, een MacBook of ga je toch voor een Chromebook?

Wanneer je deze tips in je achterhoofd houdt bij het kiezen van een nieuwe studenten laptop komt het vast en zeker helemaal goed!

Meer studentennieuws

Op jezelf wonen
Coronadipje
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Amsterdam Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden