← Terug naar overzicht

3 originele cadeau ideeën

kerstcadeaus

Met de feestdagen in het vooruitzicht kan de cadeaustress beginnen. Want jij wil natuurlijk de leukste cadeaus geven deze sinterklaas of kerst! Bij sommige familieleden weet je meteen al wat je wil geven, maar bij anderen is dit soms net wat lastiger. Kan jij wel wat cadeau-inspiratie gebruiken? Wij geven je tips voor een origineel cadeau voor de feestdagen!

1. De nieuwste games

Ben jij op zoek naar het perfecte cadeau voor je vriend of broertje? Dan is een game altijd een goed idee! Bestel één van de nieuwste games en je steelt gegarandeerd de show. Zeker als de ontvanger een echte gamefanaat is en de ps5 al besteld heeft. Een hele toffe game die net uit is, is Assassin’s Creed Valhalla ps5. Je speelt in deze spannende game een dappere viking in een mysterieuze, open wereld tijdens de wrede Engelse middeleeuwen. Je vecht in het Engelse landschap, bouwt aan je eigen koninkrijk en voert missies uit. Een fantastische game die garant staat voor urenlang speelplezier.

Wil je een vette game cadeau doen, zonder dat de ontvanger meteen weet wat het is? Preorder dan een game die binnenkort uitkomt. Een game waar veel over gepraat wordt is Far Cry 6 ps5. Tijdens deze first person shooter game kom je in een hedendaagse guerrillastrijd terecht in het land Yara. Versla de president en zijn zoon om het land te bevrijden en wordt een held. Deze game komt op 18 februari 2021 uit, dus de ontvanger van dit cadeau zal even geduld moeten. Maar dat is juist leuk! Geef bijvoorbeeld een bon cadeau waarop staat dat de game in februari bezorgd wordt of maak een pakket met hints die verwijzen naar het spel. Je kan het zo leuk maken als je zelf wil!

2. Een zelfgemaakt cadeau

Ok, dit cadeau kan niet iedereen waarderen. Zeker je neefje van 8 zal wat minder waarde hechten aan een geknutseld cadeau dan aan de nieuwste lego-set. Toch zijn er een heleboel mensen die wel heel blij worden van een persoonlijk en zelfgemaakt cadeau, zoals je ouders of opa en oma. Een bijkomend voordeel is dat een zelfgemaakt cadeau ook niet zo veel geld kost (maar wel een stuk meer tijd dan even een cadeautje bestellen). Wat je precies voor cadeau maakt, is natuurlijk helemaal aan jou. Wat dacht je bijvoorbeeld van een versierde pot met de lievelingskoekjes en snoepjes erin? Of een zelfgemaakt naambord voor bij de voordeur? Ook kan je zelf een cadeaubon maken met iets waar je de ontvanger bij kan helpen. Denk bijvoorbeeld aan een bon om een dag op de kinderen van je zus te passen. Er zijn ontelbaar veel DIY-gifts dus doe vooral veel inspiratie op online. De leukste cadeaus zijn natuurlijk de cadeaus die ontroeren dus probeer om iets te maken wat de ontvanger ook raakt!

3. Vintage

Misschien denk je niet meteen aan vintage spullen als cadeau, maar origineel is het zeker! Bij vintagewinkels vind je vaak hele toffe spullen die je niet in de ‘gewone’ winkel kan kopen. Met een beetje geluk scoor je dit cadeau ook nog voor een prikkie. Houd bij vintagewinkels ook je ogen open voor spullen die je zelf nog een beetje kan pimpen. Staat er bijvoorbeeld een superleuk kastje, maar heeft het net de verkeerde kleur? Dan verf je ‘m zelf toch even!

Meer studentennieuws

Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Amsterdam Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden