← Terug naar overzicht

De lekkerste oliebollen van Amsterdam

oliebollen

De jaarwisseling van 2020 is helaas niet zoals we gewend zijn. Gelukkig is er één ding waar we wel vanouds van kunnen genieten: oliebollen! Je komt ze tegen in de supermarkt, bij de oliebollenkraam, bij de bakker en misschien zelfs in jouw kerstpakket. Maar nu is de grote vraag: waar vind je de lekkerste oliebollen in Amsterdam? Lees snel verder om dit te ontdekken!

Gebakkraam Albers

Deze oliebollenkraam aan de Renswoudestraat in Zuid Oost was volgens de AD de 18e beste oliebollenbakker van Amsterdam. Gebakkraam Albers is te vinden bij het winkelcentrum Reigerbos. De verse oliebollen hebben volgens de testers een frisse smaak en zijn heerlijk krokant.

Hartog's volkoren

Deze bakker aan de Wibautstraat in Oost is heel erg bekend. Naast volkoren brood bakken ze ook volkoren oliebollen. De oliebollen zijn gemaakt van alleen maar natuurlijke ingrediënten. Door deze gezondere twist kan jij extra genieten van je oliebol. Je kan ook makkelijk oliebollen online bestellen. Dat scheelt je wachten in de (meestal lange) rij. Heb je meer zin om zelf te bakken? Probeer dan eens hun recept uit!

De Bakkerszonen

Deze bakkerij heeft een locatie in Noord, Oost en in het centrum. De eigenaren zijn allemaal zonen van bakkers, waardoor ze heel wat jaren ervaring hebben. Zij bakken de oliebollen op 180 graden, zodat ze niet vol zitten met olie. Dit maakt ze knapperig van buiten en zacht van binnen. Bij de Bakkerszonen ben je ook op het juiste adres voor boterkoeken, gebakjes en andere lekkernijen. 

Bakkerij Ad Straathof

Dit familiebedrijf bestaat al sinds 1945 en is gevestigd in Oud-West. De jarenlange ervaring heeft een heerlijke olibol opgeleverd. Maar ze zijn niet alleen goed in oliebollen bakken! Heb je wel eens gehoord van weesper moppen? Dat is een koekje van amandelspijs, amandelen en suiker. Ook een aanrader!

Biolicious IJburg 

Zoals de naam al zegt is dit een biologische speciaalzaak. Bij Biolicious IJburg worden de oliebollen met kokosolie en kokosbloemsuiker gebakken. Hierdoor smaakt de oliebol een tikkeltje tropisch. De producten worden zoveel mogelijk lokaal ingekocht. Hierdoor draag je met jouw aankoop indirect bij aan duurzaamheid. Dat is een goed excuus om de oliebollen te kopen, toch? ;)

Oliebollenkraam Joop Bakker

Deze gebakkraam in Amsterdam West heeft naast de normale oliebol ook speciale versies. Je kunt hier bijvoorbeeld genieten van oliebollen met bananen, aardbeien of rum-rozijnen. Voor de echte chocoladeliefhebbers hebben ze ook nutellabollen. Hoe goed klinkt dat? Daarnaast kan je ook hier terecht voor verschillende soorten wafels, zoals aardbeienwafels, bananenwafels en witte chocoladewafels. 

Heb je geen zin om het huis uit te gaan of heb je gewoon onwijs veel zin om te bakken? Bak dan zelf oliebollen! Soms smaakt het nóg lekkerder als je het zelf maakt. Probeer bijvoorbeeld een recept van Lekker & Simpel, Koopmans of Albert Heijn

Smakelijk eten!

Meer studentennieuws

wat doen zomervakantie
Abonneren op