← Terug naar overzicht

Hier scoor je de leukste kerstcadeaus in Amsterdam

Kerstcadeaus scoren in Amsterdam

Het is weer de leukste maand: december! De maand waarin je mag genieten van lekker eten en mensen verwend met cadeaus. Maar wat geef je mensen die alles al hebben? Om jou te inspireren heb ik in deze blog een aantal leuke cadeauwinkels op een rijtje gezet.

Pepernuts Holland

Zoals de naam het al zegt, Peppernuts Holland verkoopt kruidnoten. Je kunt er verschillende smaken kruidnoten kopen, zoals de smaken disco, framboos en lemon cheesecake. Voor de vegans onder ons, zijn er nu ook vegan kruidnoten. Wil je een keer iets creatievers geven? Koop dan bijvoorbeeld de kruidnoten fugde of de kruidnoten bier.

It's a present

Voor originele cadeaus kun je terecht bij een van de drie locaties van It's a present. Hier vind je cadeaus van verschillende thema's, zoals mancave, lama/alpaca, lucky cat, rainbow/gay en cat lovers. Je kunt hier ook terecht voor veel verschillende spelletjes, zoals 1990's Trivia game quiz, Avocado Smash Game, Movie quiz night en kletspot. Met deze spellen kom je meteen de feestdagen door. Voor je vrienden die elk jaar als goede voornemen hebben om af te vallen, zijn de 'Get Fit cards' een aanrader. Dit bestaat uit een set van 100 kaarten met duidelijke instructies voor oefeningen om thuis fit te worden.

The Junior's food market 

Wil je een keer iemand wat anders geven dan typisch Nederlands snoep? Ga dan naar The Junior's food market. Hier vind je producten uit diverse landen, van Amerika tot Japan. Zo vind je er Marimiya Pokémon Noodle Topping, Hershey's Whopped Malted Milk en Fanta apple.

Waar

Als je duurzaamheid belangrijk vind, kan je zeker voor een cadeau slagen bij de winkel Waar. Hier kan je verschillende producten kopen, zoals vegan kookboeken, duurzame waterflessen, ecologische verzorgingsproducten en servies. De hergebruikte flessen met houtsnipper van rumvaten zijn een aanrader. Deze fles kun je vullen met een andere soort alcohol en moet je een tijdje laten staan. Hierdoor geven de houtsnippers de rumsmaak af. Als je niet kunt kiezen, kies dan voor een cadeaukaart van Waar.

Het Faire Oosten

Het Faire Oosten is niet zomaar een winkel. In deze winkel kunnen lokale makers en fairtrade leveranciers hun spullen aanbieden. Hierdoor vind je hier een variëteit van cadeaus. Over duurzaamheid hoef je je hier ook geen zorgen te maken.

Wereld winkel amsterdam

Wereldwinkel Amsterdam op de Ceintuurbaan is een van de eerste Wereldwinkels in Nederland. Door hun producten te kopen in verschillende landen, steunen ze lokale projecten. Je vindt hier onder andere woonspullen, accesoires, boeken, spullen voor kinderen en verzorgingsproducten. Weet je niet wat je moet kiezen? Laat dan een op maat gemaakt kerstpakket samenstellen.

BPD-Things you want

Deze uitgebreide design & gift shop vind je midden in de stad in de Raadhuisstraat. De winkel doet mij denken aan een Expo. De vele leuke hebbedingetjes maken het lastig om niet iets te kopen. Dit verhoogt wel de kans dat je zult slagen voor een cadeau in deze winkel.

Flying tiger

In Flying Tiger vind je spullen die je blij maken. Je kan er ook praktische spullen vinden, maar ze hebben de vorm die je niet verwacht. Zo vind je er een kookwekker in de vorm van een ijsje en een theekop met ruimte voor je koekje.

Liever iets doen met vrienden en familie? Ga voor het maken van deze heerlijke winterse cocktails!

Meer studentennieuws

kerstcadeaus
hbo naar universiteit
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Amsterdam Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden