← Terug naar overzicht

OurDomain Amsterdam South East: een droom om te wonen!

OurDomain Amsterdam South East

Afgelopen week ging ik langs bij OurDomain Amsterdam South East. Hier kreeg ik een rondleiding door een van de drie splinternieuwe gebouwen, volledig voorzien van álles wat jij als young professional nodig hebt en meer. Klinkt dit nou als muziek in de oren? Lees snel verder!

Pas geopend

OurDomain Amsterdam South East is een nieuwe woonlocatie in Amsterdam Zuidoost. Het werd begin augustus geopend en bevat maar liefst 1559 huurappartementen, verdeeld over drie gebouwen. De woningen zijn bedoeld voor studenten en young professionals en zijn hier ook volledig naar ingericht. Aan de zogeheten North en West Houses wordt nog volop gebouwd; deze zijn april 2021 klaar. Hier komen appartementen waar je zowel alleen, als samen met je partner of met een vriend of vriendin kunt wonen. East house is al helemaal klaar, en wordt zelfs al bewoond. Al nieuwsgierig geraakt?

Faciliteiten

Bij binnenkomst waan je je meteen in een veilige, relaxte omgeving. Met links een Service Desk (met 24/7 bewaking) en rechts een stijlvol ingerichte lobby met oog voor detail, krijg je het gevoel alsof je een sfeervol hotel binnenstapt. Als je doorloopt, loop je langs de zogeheten loungeplekken, waar je lekker kunt chillen, werken of socializen. Als je in stilte wilt werken kan dit overigens ook in de hiervoor bestemde werk- en studieruimtes. Als je doorloopt, loop je aan tegen de eerste faciliteit waar mijn hart sneller van gaat kloppen; jawel, een Music Room. Een ruime kamer met alles wat je nodig hebt om je creativiteit op muzikaal gebied te uiten. Met onder meer een piano, gitaar, draaitafel en een drumstel, is er voor iedereen die zijn muzikaal brein eens flink wil prikkelen, wel wat wils. 

Maar er is meer. Wil je na een dag hard werken of studeren even relaxen onder het genot van een film? Ga dan, bijvoorbeeld met je buurman of -vrouw die je net hebt leren kennen, naar de cinema room en kies hier zelf welke film je wilt kijken. Een bioscoop aan huis, hoe luxe is dat? Ook kun je als je zin hebt in gezelligheid, deze opzoeken. Bijvoorbeeld bij de loungeplekken, het buitenterras of in de game room! Met een tafeltennistafel, en poolbiljart vermaak jij je altijd én leer je binnen no-time je medebewoners kennen. Ook worden hier wekelijks evenementen georganiseerd waar je bij kunt aansluiten, deze zijn zolang de coronamaatregelen van kracht zijn wel online.

Naast alle extra faciliteiten die OurDomain biedt, zijn er ook een paar voorzieningen die praktisch zijn, maar wel luxe om (letterlijk) op steenworp afstand te hebben zitten. Zo is er een wasserette, een overdekte fietsenstalling, en kun je vanaf begin volgend jaar gebruik maken van de sportschool. Ook heb je je eigen brievenbus en zijn er lockers waar je pakket afgeleverd wordt wanneer je niet thuis bent om deze te ontvangen. En o ja, pal naast de woningen, in hetzelfde gebouw, zit een Jumbo; ook niet geheel onbelangrijk.

Praktisch

Nu hoor ik je denken; leuk, maar hoe zit het nu met de studio’s in OurDomain? Er zijn verschillende studio’s, allemaal gemeubileerd en variërend in prijs (afhankelijk van de soort studio; standard, superior, executive, executive plus). Ze zijn voorzien van een keuken, een eigen woon-/slaapkamer, een eigen badkamer én super snelle draadloze wifi. De woningen zijn super licht en praktisch en sfeervol ingericht. De prijs voor een woning varieert van €785 tot €1.098,95 per maand. Dit is inclusief alle servicekosten inclusief het gebruik van alle faciliteiten. Ook kun je voor de meeste studio’s in East House huurtoeslag aanvragen, scheelt weer. 

North & West house

Het verhuren van de studio's in North & West House begint binnenkort. Dit zijn ongemeubileerde één- en twee slaapkamerappartementen, waarvan een flink aantal woningen zelfs met twee badkamers! Perfect dus voor jou en jouw beste vriend(in). Of misschien met jouw liefde waarbij jullie ook een werkkamer maken. Wel zo handig met al dat thuiswerken!Meer informatie over deze ongemeubileerde appartementen lees je op de website van OurDomain!

Locatie en bereikbaarheid

Stadsdeel Amsterdam-Zuidoost is volop in ontwikkeling en biedt zowel veel woon- en werkgelegenheid als voorzieningen op het gebeid van entertainment. Neem bijvoorbeeld de Ziggo Dome, het Bijlmerparktheater of de nieuwe lokale bierbrouwerij de Proefzaak. In dit bruisende centrum kom je niks tekort. Maar ook de bereikbaarheid naar het centrum van Amsterdam is ideaal. OurDomain Amsterdam South East zit namelijk pal naast Holendrecht station, zo sta je met de metro, bus of trein binnen no time op Amsterdam centraal.

Meer studentennieuws

kerstcadeaus
hbo naar universiteit
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Amsterdam Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden