← Terug naar overzicht

Besparen op je vaste lasten

money

Als student heb je het niet altijd even breed. Studeren kost een hoop geld en leuke dingen doen misschien nog wel meer. Ga ja als student ook nog eens op jezelf wonen, dan lopen de kosten helemaal hoog op. Wij vertellen je daarom hoe je met een paar simpele aanpassingen kunt besparen op je vaste lasten!

Abonnementen en verzekeringen vergelijken

De eerste – en misschien ook wel beste – tip is om elk jaar al jouw abonnementen en verzekeringen te vergelijken. Kijk bijvoorbeeld of je ergens anders goedkoper uit bent met je telefoonabonnement, internetabonnement en energiekosten. Ook op je zorgverzekering kun je een hoop besparen als je dit elk jaar even uitzoekt. De premies voor het volgende kalenderjaar worden uiterlijk op 12 november bekendgemaakt en je kunt tot januari overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Heb je een eigen auto? Dan kan je het beste ook elk jaar je autoverzekering berekenen en vergelijken. Check wel even wat de looptijd van jouw huidige autoverzekering is en of er een opzegtermijn is.

Doe slim boodschappen

Er zijn een hoop trucjes om structureel op je boodschappen te besparen. Er zijn eigenlijk altijd wel lekkere producten in de aanbieding. Pluis elke week de supermarktfolders uit en baseer je weekmenu op producten die in de aanbieding zijn. Kijk ook of er lang houdbare producten in de aanbieding zijn die je vaak gebruikt zoals pasta, tandpasta en shampoo. Dit soort producten kan je dan gewoon in de voorraadkast bewaren en als het op is, hoef je niet voor de hoofdprijs een nieuwe te kopen. Daarnaast is het handig om even te kijken bij welke supermarkt bij jou in de buurt de basisproducten het goedkoopst zijn. Dit kan enorm in de portemonnee schelen. Een laatste tip is om zoveel mogelijk met je huisgenootjes te koken. Vaak is het makkelijker en goedkoper om meer tegelijk te koken. Bijvoorbeeld met een van deze makkelijke recepten. En het is natuurlijk ook supergezellig om met elkaar te eten!

Let op de aanbiedingen

Je hebt een goede laptop voor je studie nodig, een nieuwe outfit voor dat 21-diner en die sneakers kon je ook echt niet laten staan. Logisch natuurlijk, maar ook hartstikke duur! Dus hoe cliché ook: let altijd op de aanbiedingen. Aan het begin van het collegejaar zijn er vaak goede kortingen op laptops. Tijdens de kerstperiode scoor je juist een leuke kleding en luxeproducten zoals parfum met hoge kortingen. Probeer je (grote) aankopen uit te stellen totdat er goede aanbiedingen zijn en je bespaart een hele hoop!

Meer studentennieuws

kerstcadeaus
hbo naar universiteit
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Amsterdam Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden