← Terug naar overzicht

De beste studeerplekken in Amsterdam tijdens de coronacrisis

studeerplekken amsterdam

De zomervakantie is weer voorbij gevlogen. Dit jaar ziet studeren er heel anders uit dan de jaren ervoor. We moeten veel meer zelfstuderen en mogen beperkt naar de locatie. Ben je ook al het thuis studeren zat? Helaas zullen we voorlopig nog niet vaak naar school mogen. Gelukkig zijn er ook tijdens de coronacrisis genoeg andere plekken waar je kunt studeren. In deze blog heb ik een aantal goede studieplekken op een rijtje gezet.

De Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA)

De OBA gevestigd op het Oosterdok heeft verschillende studieplekken, stilteruimtes en ruimtes om te overleggen. Ook in andere delen van Amsterdam kun je terecht bij een OBA-vestiging.

Vind je het lastig om je te concentreren? Doe dan mee aan OBA studyshare. Als je deelneemt aan OBA studyshare studeer je onder toezicht in blokken van 3 uur met 45 minuten. Per dag kan je maximaal meedoen aan 2 blokken. Je kunt ook je telefoon afgeven, zodat je nog minder wordt afgeleid. Deelname is gratis, maar je moet je wel verplicht aanmelden. Bekijk de actuele data en meld je aan.

Café bij het Universitaire Sportcentrum (USC)

Naast een goede work-out, kun je ook bij het USC je hersenen laten kraken. Het USC heeft twee cafés: een in het Sportcentrum Universum bij het Science Park en een bij Sportcentrum Amstelcampus in de Wibautstraat. Hier kan je studeren onder het genot van een drankje of een gezonde lunch.

Koffie & studeren

Is koffie en studeren voor jou ook de beste combinatie? Ga dan eens naar de Coffee company of Starbucks om te studeren. Deze koffietenten zijn voorzien van stopcontacten, zodat je lang kan blijven blokken.

Café Maslow

Café Maslow is op loopafstand van de UvA Locatie op het Science park. In deze buurt wonen veel internationale studenten. Dat is ook een van de redenen dat Maslow international gerechten serveert, zoals een falafelschotel, auberginesalade en zelfgemaakte hummus. Zo kun je jezelf verwennen met een lekkere maaltijd na het harde studeren.

The Student Hotel

In Oost en in Amsterdam West vind je een locatie van The Student Hotel. Hier vind je goede wifi, veel stopcontacten en goede koffie. Je kunt er ook vergaderruimtes reserveren. Daarnaast kan je bij The Student Hotel meteen de sportschool ingaan na het harde leren.

Anne & Max

Dit café heeft een locatie in Zeeburg, Zuid en Oud-West. Hier kan je gezonde maaltijden eten, zoals een smoothiebowl, banenbrood-ontbijt en dadelballen. Als je samen met iemand studeert kun je samen genieten van Anne&Max Lunch voor 2. Deze gezonde maaltijden zorgen er voor dat je frisse energie houdt om goed te studeren.

Tip: zorg ervoor dat je een studieplek kiest met voldoende licht, ruimte en zuurstof. Daarnaast is het ook belangrijk dat de ruimte niet te warm of te koud is. Bij deze studieplekken is de temperatuur vaak beter geregeld dan bijvoorbeeld in je studentenkamer. Ook kan het wisselen van een studieplek je gemotiveerder maken. Genoeg redenen om eens ergens anders te studeren dan thuis! Gebruik ook eensdeze tips om te leren voor een toets.

Meer studentennieuws

money
winter
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Amsterdam Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden