← Terug naar overzicht

Eenvoudig geld besparen op vaste lasten

Tips geld besparen

De studententijd is een van de leukste tijden van het leven, je begint aan een heel nieuw hoofdstuk. Misschien ga je zelfs wel op kamers. Als student op kamers gaan is spannend en even wennen. Er komt tenslotte een hoop bij kijken. Je moet je eigen huishouden doen, boodschappen halen en de rekeningen betalen. Daarnaast wil je natuurlijk ook nog gewoon kleding kopen, uitgaan en genieten van je studententijd. Het rondkomen en het aanpassen aan het leven op kamers is al pittig genoeg, laat staan in tijden van corona! Daarom geef ik een aantal tips zodat jij zonder geldzorgen thuis kan zitten.

Bonus is je vriend

Iedereen kent de reclamefolders wel die op zondag op je deurmat vallen. Vaak gooi je ze gewoon weg, maar deze folders kunnen heel goed van pas komen. Er staat een hoop voordeel in de folders en hierdoor kan je veel bewuster boodschappen doen. Koop de producten die je nodig hebt in de aanbieding en ga langs meerdere winkels. Vind je al dat papier nou zonde, dan kan je ook de folder app downloaden of een folder per winkel opzoeken

Energie steken in energie

Het is vaak iets waar je niet teveel tijd in wilt steken, je energiemaatschappij. Maar het heeft leuke voordelen als je op onderzoek uit gaat naar de goedkoopste leverancier. Je denkt er misschien niet meteen aan, maar leveranciers vergelijken kan een hoop opleveren. Je bent al snel een hoop minder per maand kwijt aan energie. Dat is snel verdiend!

Sale is welkom

Begin je binnenkort (weer) met studeren? Leuk! Een laptop is geen overbodige luxe in het studentenleven, maar dit is een grote aankoop. Gelukkig weet je dit van te voren en kan je je er op voorbereiden. Als je eenmaal hebt gekozen welk product je graag wilt hebben, ga dan de verschillende winkels met elkaar vergelijken. Wie verkoopt de laptop in de aanbieding? En wacht eventueel op een aanbieding. Alle elektronica winkels hebben eens in de zoveel maanden een grote actie, waarbij je veel korting krijgt.

Tweedehandsjes

Kleding kopen doen we graag en soms iets te veel. Je komt thuis met tassen vol nieuwe kleding en beseft dan dat je kast eigenlijk al uitpuilt. Tijd voor een herinrichting. De kleding die je niet meer draagt, kan je eenvoudig via een app als United Wardrobe verkopen. Zo heb je meer ruimte in huis en de kledingkast, daarnaast is het gemakkelijk geld verdienen. Het is tenslotte ook zonde om de kleding zo de prullenbak in te gooien, terwijl het vaak nog in goede staat is.

Wil je leren hoe je nog meer geld kan besparen? Bekijk dan onze geldzaken pagina voor meer tips!

Meer studentennieuws

wat doen zomervakantie
Abonneren op