← Terug naar overzicht

Tips: knap je studentenhuis op!

meubels uitzoeken

Studentenhuizen in Amsterdam zijn vaak oud, stoffig en hartstikke rommelig. Is het bij jullie ook een bij elkaar geraapt zooitje? Dan kan jullie studentenhuis vast wel een opknapbeurt gebruiken. Roep al je huisgenoten bij elkaar, verzamel wat geld en ga aan de slag!

Grote schoonmaak

Voordat je echt wat gaat veranderen in je studentenhuis, is het verstandig om eerst een grote schoonmaak te houden. Ga door alle ruimtes met de stofzuiger, dweil de kamers met gladde vloeren en ruim de rommel op. Daarnaast is het een goed idee om alle overbodige spullen meteen weg te gooien. Nu kunnen jullie helemaal fresh aan de opknapbeurt beginnen!

Tip: voor de extra smerige keukens hebben wij een blog met tips om een vieze studentenkeukens schoon te maken!

Woonkamer

Dan is het nu tijd voor de opknapbeurt van de gemeenschappelijke ruimtes. In de woonkamer kan een likje verf eigenlijk nooit kwaad. Ga bijvoorbeeld voor een knalkleur op een wand of juist een wat rustigere kleur voor alle muren. Om het af te maken kun je wat nieuwe accessoires kopen die bij het nieuwe kleurenpalet passen. Is er budget voor grotere veranderingen? Dan zijn nieuwe meubels natuurlijk een goed idee!

Keuken en badkamer

In de keuken en badkamer is het eigenlijk het belangrijkste dat iedereen zijn spullen netjes kwijt kan en dat het schoon blijft. Zorg dus voor voldoende opbergruimte en maak het zo makkelijk mogelijk om de ruimtes schoon te houden. Dit kan bijvoorbeeld door een heleboel wegwerpdoekjes in te slaan. Als jullie wat meer geld over hebben om de keuken op te knappen, kan je denken aan nieuwe kastjes. Een goedkopere optie is om alleen nieuwe greepjes op de kastjes te zetten. Zo ogen ze toch heel anders, terwijl het maar weinig hoeft te kosten.

In de badkamer is het daarnaast belangrijk dat je er fijn kan douchen zonder dat het een groot waterballet wordt. In veel studentenhuizen vind je badkamers waar de douche in een hoek hangt zonder enige afscherming. Hierdoor is de badkamer eigenlijk altijd nat en wordt het snel vies. Om dit te voorkomen kan je een douchegordijn ophangen of een douchewand op maat laten maken als daar budget voor is. Misschien wil jullie huisbaas hier ook wel aan bijdragen. Voor het onderhoud van de badkamer is het tenslotte ook gunstig als het niet steeds een natte bende is.

Eigen kamer

En dan misschien wel een van de belangrijkste ruimtes: je eigen kamer. Het leuke aan het opknappen van je eigen kamer, is dat je hier met niemand anders rekening hoeft te houden. Je kan het hier dus zo bont of juist simpel houden als je zelf wilt. De goedkoopste manier voor een verandering is door met je meubels te schuiven. Zo oogt het toch nieuw, terwijl je helemaal geen nieuwe spullen hebt toegevoegd. Natuurlijk kun je ook de muren een ander kleurtje geven en eventueel wat nieuwe (of juist tweedehands) spullen kopen. Gooi ook niet te snel dingen weg, want vaak kan je ze nog op een andere manier gebruiken! Zo kun je de meubels die je niet meer zo leuk vindt misschien wel naar wens maken met een laagje verf. Dit noem je ook wel upcycling.

Veel succes met het opknappen van je studentenhuis!

Meer studentennieuws

money
winter
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Amsterdam Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden