← Terug naar overzicht

Leuk uitje in Amsterdam

amsterdam

Ben je begonnen met studeren in Amsterdam en lijkt de stad zo groot? Weet je niet hoe je de stad beter leert kennen? Lees dan snel verder. Ik heb een dag met leuke activiteiten in Amsterdam voor je uitgestippeld. 

Ontdek Amsterdam op de fiets

Amsterdam staat bekend om het fietsen, wat te zien is aan de vele fietspaden. Als je zelf geen fiets hebt in Amsterdam, kunt je een fiets huren bij Amsterdam Centraal. Dit kan bijvoorbeeld bij de NS of bij MacBike fietsverhuur.

Bezoek een markt

In slechts 15 minuten fietsen van Amsterdam Centraal bevind je je al op de Dappermarkt, in Amsterdam Oost. Voor een lekker kopje koffie kun je gaan naar een van de café's in de Javastraat, zoals Bar Basquiat. Deze markt staat bekend als de meest betaalbare en multiculturele markt van Amsterdam. De bekendste markt van Europa de Albert Cuyp markt is fietsend te bereiken in minder dan 15 minuten. Ook hier vind je vele cafés om een kopje koffie te drinken, zoals De Wasserette.

Lunchen in het Vondelpark

Het Vondelpark is een van de bekendste parken in Amsterdam én een goede plek om te lunchen. Het Vondelpark heeft veel verschillende bomen en vogels. Haal bijvoorbeeld een Pokebowl bij Poke Bowl Original in de Ferdinand Bolstraat, een salade bij Sla in de Utrechtsestraat of een taco bij Taco Mundos in de Eerste Constantijn Huygensstraat , Als je geen liefhebber bent van eten in de natuur, kan je lunchen bij het restaurant Vondelpark3.  

Ontdek de verschillende culturen van Amsterdam in Bar Kartel

Op steenworp afstand van het Leidseplein vind je het nieuwe restaurant Bar Kartel. In deze bar komt de multiculturele samenleving van de stad tot zijn recht. Je kunt er genieten van gerechten en drankjes van verschillende landen, van Azië tot Amerika. Het interieur zorgt voor een echt streetfood gevoel. De drie eigenaren zijn ook te vinden op de werkvloer, wat het gevoel geeft dat ze echt aandacht geven aan hun zaak.

Of je nou vegetarisch eet, veganistisch eet of dol bent op vlees, het kan allemaal bij Bar Kartel. Zo heb ik genoten van een vegetarische sticky egg plant, een combinatie van zoet en hartig met het gevoel van een bite zoals bij vlees. Mijn vriend heeft zijn tanden gezet in Churrasco, een 12 uur gemarineerde bavette op spies. Samen hebben we verschillende sides gedeeld, zoals de frisse Spicy Lemon Cauliflower.

Je kunt bij Bar Kartel ook terecht voor een avondje borrelen met lekkere bites, zoals Nacho's en Onion Bhaji. Deze nacho's hebben precies de goede verdeling van kaas en saus, niet te vet en niet te slappe nacho’s. De drankenkaart bestaat ook uit drankjes van verschillende landen, waarbij de Marrokaanse wijn het proberen waard is. Als je meer van cocktails houdt zoals ik, probeer dan eens de Wasabi Mule of de Frozen Watermelon Margarita. Zelfs als je niet tegen pittig kunt, kan je de Wasabi Mule proberen. Het bestaat een goede verdeling van fris en pittig, waardoor de pittige smaak niet overheerst.

Het Snackluik zorgt voor een Hollands tintje. Als tijdens het borrelen de keuken al gesloten is, kun je nog een lekkere maaltijd uit de muur trekken. Niet onbelangrijk: ondanks de huisgemaakte gerechten, betaal je bij bar Kartel niet de hoofdprijs. Zeker een aanrader!

A'dam look out toren

De A'dam Look out toren bevindt zich tegenover Amsterdam Centraal en is te bereiken met de pont naar Amsterdam Noord. Vanaf het topje van deze toren kan je de hele stad zien. Als je een waaghaals bent, kun je je vermaken op de 'Over de Edge schommel'. Deze schommel staat op het randje van de toren. Laat je dit liever aan iemand anders over? Dan kan je ook genieten van een cocktail in de skybar.

Na dit dagje heb je al verschillende delen van Amsterdam gezien, zoals Amsterdam Oost, Noord en West. Ik hoop dat je hierdoor geïnspireerd bent om nog meer activiteiten te doen in Amsterdam. Wil je de stad nog beter leren kennen? Ik schreef eerst een blog over de leukste zomerse activiteiten in Amsterdam. Zo leer je de stad Amsterdam steeds een stukje beter kennen en wordt het echt jouw stad.

Meer studentennieuws

meubels uitzoeken
geld besparen
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Amsterdam Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden