← Terug naar overzicht

Waarom je een bestuursjaar in Amsterdam moet doen

Ieder jaar is er voor studentenverenigingen in Amsterdam een belangrijk moment. Ze gaan werven voor het nieuwe bestuur. Twijfel je of het doen van een bestuursjaar wel wat voor jou is? In deze blog geven wij je inzicht in de voordelen die een bestuursjaar met zich meebrengen!

Studentenverenigingen in Amsterdam

Wist je dat Amsterdam meer dan 50 verenigingen heeft? Dit is inclusief sport- en studieverenigingen. Deze verenigingen zijn super uiteenlopend. Zo kan je ervoor kiezen om een bestuursjaar te doen bij een studentenkorps (daarvoor moet je meestal wel lid zijn) maar kan je ook de andere kant van de medaille opzoeken een bestuur doen bij de Amsterdamse studentenvakbond!

Bestuursjaar op je cv

Ja, het is echt waar. Een bestuursjaar staat goed op je cv. Zo laat je zien dat je je ook met andere dingen hebt beziggehouden hebt tijdens je studie en je een bepaalde mate van verantwoordelijkheid aan kan. Wist je dat sommige traineeships letterlijk in hun vacature hebben staan dat een bestuursjaar een grote plus is?

Ervaringen opdoen

Daar waar je bij je studie voornamelijk theoretische dingen leert, leer je in een bestuursjaar hoe je leiding moet geven, hoe je concrete producten oplevert en hoe je om gaat met tegenslagen. Deze vaardigheden komen in het werkleven heel goed van pas.

Netwerk opbouwen

Door alle borrels, meetings en samenwerkingsverbanden met andere verenigingen bouw je niet alleen binnen je eigen vereniging, maar ook binnen de stad een groot netwerk op. Dit is handig voor als je in de toekomst opzoek bent naar een stage of baan.

Tijd indelen

Wist je dat je sommige besturen ook parttime kunt doen, voor het geval je ernaast wilt blijven studeren? Daarnaast kun je ook de afweging maken of je een zwaar fulltime bestuursjaar wil doen bij een echte vereniging, of je je (parttime) inzet voor een lokale studievereniging van je studie. Studieverenigingen kosten nou eenmaal minder tijd dan studentenverenigingen.

Het is een boost voor je sociale leven!

Door een bestuursjaar te doen spendeer je een jaar lang heel veel tijd door met je medebestuursleden en andere leden van de vereniging. Het is dan ook veelvoorkomend dat er gedurende zo’n bestuursjaar hechte vriendschappen ontstaan!

Lijkt zo'n bestuursjaar jou wel wat? Dan is het belangrijk dat je een toffe studentenvereniging vindt!

Meer studentennieuws

thuis studeren
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Amsterdam Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden