← Terug naar overzicht

Checklist voor jouw Amsterdamse studentenkamer

studentenslaapkamer

Het nieuwe collegejaar gaat bijna van start en dat betekent misschien wel dat jij voor het eerst op kamers gaat. Spannend! Amsterdam is een fantastische plek voor studenten waar je je zeker snel thuis zult voelen. Woon je al langer in Amsterdam? Kijk dan eens wat jij zeker nog moet aanschaffen voor in jouw kamer.

Decoratie

Als eerste: decoratie. Een kamer waar geen enkele gezelligheid in te vinden is, is natuurlijk niet leuk. Je kamer moet een beetje sfeer hebben om het fijn te hebben als je thuiskomt iedere dag. We beginnen met de essentials: schilderijen, foto’s of lampjes aan de muur. Door de muren op te vullen kan je een kleine studentenkamer enorm gezellig maken. Dan de raamdecoratie, choose wisely. Welk type raamdecoratie past het beste bij jouw kamer? Houd je van uitslapen tot diep in de middag of houd je ervan om met wat natuurlijk zonlicht wakker te worden? Zonwerende gordijnen zijn perfect voor als je een lekkere donkere kamer wilt. Wil je graag gaan voor de meer interieur perfecte raamdecoratie? Kies dan voor lamellen op maat. Kijk vooral eens rond voor verschillende slaapkamer ideeën om jouw kamer helemaal naar smaak in te richten.

Bedbank

Een studentenkamer is niet altijd even groot. Een gemiddelde studentenkamer in Amsterdam is 17 vierkante meter. Dat betekent dat je de ruimte goed moet benutten. Een bedbank is dan ook niet alleen heel relaxed, maar ook multifunctioneel. Zo kan je overdag met Netflix op de bank chillen en ’s nachts je beste vriend(in) laten crashen op de bank. Zeker een aanrader!

Koffiezetapparaat

Deze is speciaal voor de koffieliefhebbers, een koffiezetapparaat. Dit klinkt misschien als een overbodige luxe, maar als jij wel van een goede bak koffie in de ochtend houdt is het zeker een must. Alle koffieliefhebbers kunnen beamen dat je een college makkelijker doorkomt met een bak koffie naast je. Koffiezetapparaten hoeven helemaal niet duur te zijn, kijk vooral eens naar tweedehands apparaten. Zo bespaar jij jezelf heel wat vermoeide ochtenden.

Swiffer

Als we alle studenten over één kam mogen scheren, dan zeggen we dat studenten en schoonmaken geen goede combinatie is. Veel studentenhuizen kunnen vaak nog wel een extra stofzuigerbeurt of een doekje gebruiken. Daarom is een swiffer zeker een aanrader. Met een swiffer haal je makkelijk en snel even alle stof en viezigheid weg die in je kamer/huis ligt. Het enige wat je ervoor hoeft aan te schaffen zijn stofdoekjes. Zo houd jij je studentenhuis weer fris en fruitig.

Kan je avontuur in Amsterdam dan eindelijk beginnen? We hebben wat tips voor de start van jouw Amsterdamse studentenleven!

Meer studentennieuws

wat doen zomervakantie
Abonneren op