← Terug naar overzicht

Planten: groen moet je doen!

planten studentenkamer

Wil je jouw studentenkamer een boost geven maar weet je niet goed hoe? Planten zijn je beste vriend! Lees snel verder voor de beste plantentips voor je studentenkamer!

Voordelen van planten

Een paar planten geven je kamer een huiselijke en gezellige uitstraling. Je brengt de natuur naar binnen en zo ziet je kamer er meteen een stuk levendiger uit! Maar planten zien er niet alleen leuk uit, ze brengen ook andere voordelen mee! De luchtkwaliteit van je kamer verbetert, je wordt creatiever en productiever in een kamer met groen, je kunt geconcentreerder werken, je slaapt beter, noem het maar op! Onderzoeken wijzen zelfs uit dat een groene omgeving zorgt voor een beter humeur en een fijner gevoel, dus what’s not to like?

Tip: Eerder al schreef Rebecca een blog over planten die de lucht in jouw studentenkamer gezonder maken!

De makkelijkste planten

Ben je iemand die zijn planten altijd per ongeluk net teveel of te weinig water geeft, waardoor ze altijd doodgaan? Geen paniek! Er zijn genoeg mooie planten die sterk genoeg zijn om elke studentenkamer te overleven. Natuurlijk zijn er allerlei verschillende soorten cactussen, die al met een heel klein beetje water kunnen overleven. Maar ook de graslelie heeft, behalve licht, maar weinig zorg nodig. En hij is ook nog eens supergoed voor de luchtkwaliteit! Andere planten die je makkelijk in leven houdt zijn vetplanten, de hedera, de calathea, de rubberplant en de lepelplant. Genoeg om uit te zoeken in het tuincentrum dus!

Zelf kweken

Je kunt ook zelf aan de slag met het kweken van allerlei planten. Probeer bijvoorbeeld eens je eigen groente en kruiden te kweken van restjes! Zo breng je wat groen in je kamer én bespaar je wat op je boodschappen! Ook kun je bij verschillende winkels voor weinig geld planten- en bloemenzaadjes halen. Stop ze in de aarde en voor je het weet staat je kamer vol met groen!

Meer studentennieuws

wat doen zomervakantie
Abonneren op