← Terug naar overzicht

Goedkoper leven in Amsterdam doe je zo!

Amsterdam

Amsterdam, een van de grootste (en leukste) studentensteden van Nederland! Met wel 30.000 studenten en 1036 kroegen in de stad, is de hoofdstad van Nederland erg populair onder studenten. Maar Amsterdam is niet de goedkoopste stad van Nederland. Wist je dat je hier voor een biertje gemiddeld €2,80 neerlegt? Er zijn veel plekjes in Amsterdam waar je ook op weinig budget van kan genieten, zoals in restaurants, de huizenmarkt of leuke activiteiten voor met je vrienden of vriendinnen.

Goedkoop eten in Amsterdam

Amsterdam bruist van de coole Instagramwaardige hippe en dus ook dure tentjes. Vaak betaal je te veel voor een broodje avocado of een bak muesli en dat is niet echt vriendelijk voor ons studentenbudget. Maar er zijn genoeg plekjes in Amsterdam waar je wel lekker goedkoop kan eten. Zo scoor je een katerontbijt voor nog geen tientje op veel plekjes in de stad. Denk aan croissantjes, jam, jus d'orange en een kop koffie. Zo begin je je dag goed! Ook worden er op veel plekjes in de stad een daghap aangeboden. Dit zijn meestal lekkere en grote maaltijden voor maar een prikkie. Al met al zijn er dus veel tentjes in Amsterdam waar je nog steeds lekker en goedkoop kan eten van je studentenbudget. Hierbij een tip: houd de korting in Amsterdam van Knaek in de gaten. Vaak zijn er veel aanbiedingen en leuke deals te vinden voor verschillende restaurantjes in de stad. Zo kan je wat besparen op je maaltijd en ontdek je misschien ook weer eens een nieuw plekje in de stad! 

Goedkoop wonen in Amsterdam

De huizenmarkt in Amsterdam is nou niet eenmaal heel voordelig voor studenten. De gemiddelde kamerprijzen voor een kamer in Amsterdam liggen rond de €580,- per maand. Er zijn veel buurten in Amsterdam waar je nog redelijk goedkoop een kamer kan vinden. Veel studenten zijn te vinden in Zuidoost, Nieuw-West en Noord. Hier zijn de prijzen per vierkante meter het goedkoopste voor een kamer. Een anti-kraak pand in Amsterdam vinden kan ook een goede oplossing te zijn om goedkoop een kamer te scoren. Dan ben je misschien niet lang verzekerd van je plekje maar betaal je wel vaak maar rond de €200,- per maand. 

Mocht je de kamerprijzen in Amsterdam echt te duur vinden of lukt het je niet om een kamer te vinden in de stad? Haarlem en Almere zijn ook populaire steden om te wonen voor Amsterdamse studenten. Deze steden liggen lekker dichtbij de stad en zijn een stuk goedkoper!

Goedkope activiteiten in Amsterdam

Amsterdam kent veel leuke en gezellige plekjes. Er zijn natuurlijk een paar dingen die je moet hebben gedaan als inwoner van Amsterdam zoals de Nachtwacht bekijken in het Rijksmuseum of dieren bezoeken in Artis. Maar er zijn ook veel leuke dingen om te doen in Amsterdam die je niks kosten. Als het einde van de maand daar is en je centen op zijn, wees dan niet getreurd want er zijn nog genoeg activiteiten voor je om te ondernemen. Ga op een zonnige dag lekker naar het park. Er zijn genoeg leuke parken te vinden in Amsterdam. Naast het Vondelpark heb je ook het Oosterpark, Westerpark en het Rembrandtpark. Neem je picknickkleedje mee en geniet van de dag met wat lekkere hapjes en drankjes in het zonnetje. Een wandeling over de Albert Cuypmarkt is niet alleen leuk tijdverdrijf, maar ook goed voor wat huishoudelijke inkopen. De markt biedt vaak veel eten zoals groenten en fruit aan voor maar een prikkie. Hier kun je dus lekkere ingrediënten scoren voor je avondmaaltijd! Daarnaast zijn de 9 straatjes in Amsterdam leuk om doorheen te struinen. Zet een podcast op tijdens je wandeling en geniet van de mooie stad. Meer van fan de fiets? Stap op je fiets en maak een tochtje door de pittoreske wijkjes van Amsterdam zoals de Jordaan, de Pijp en de Plantage. En als je houdt van wat kunst en creativiteit, kan je de gratis pond pakken naar Amsterdam-Noord en het NDSM-werf terrein bezoeken. Dit is een terrein vol ateliers, kunstenaars en creatieve bureaus. Heel leuk om eens een kijkje te nemen! Enjoy :-)

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Amsterdam Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden