← Terug naar overzicht

Bijbaan Amsterdam: zo vind je hem!

bijbaan

Veel studenten hebben een bijbaan naast hun studie. In zo’n grote stad als Amsterdam is er bijna altijd genoeg werk. De vraag is alleen hoe je ook een leuke bijbaan vindt! In deze blog geven wij je de beste tips om snel een bijbaan in Amsterdam te scoren die bij jou past.

Kijk op LinkedIn

Als je een bijbaan zoekt die goed bij je studie aansluit is LinkedIn een goede optie. Hier worden namelijk veel vacatures gedeeld. Ook waarin specifiek naar een studentmedewerker wordt gevraagd! Zorg er wel voor dat je LinkedIn-pagina er verzorgd uitziet. Plaats dus een zakelijke profielfoto en zorg dat je profiel volledig en up to date is.

Kijk op vacaturewebsites

Er zijn verschillende vacaturewebsites waar je een bijbaan in Amsterdam kan vinden. Op onze eigen website hebben we een overzichtelijke pagina met leuke bijbanen in Amsterdam. Ook zijn er andere vacaturewebsites als Indeed. Als je een beetje relevante werkervaring hebt (door bijvoorbeeld een stage), kan je hier heel goed terecht. Websites die specifiek op bijbanen zijn gericht, zijn bijvoorbeeld studiegerelateerdebijbaan.nl en bijbanen.nl. Hier kan je banen in Amsterdam selecteren en zoeken naar vacatures. Ook kan je op Google zoeken naar bijbanen in Amsterdam. Dit doe je door bijvoorbeeld de termen 'bijbaan Amsterdam' of 'bijbaan studenten Amsterdam' in te voeren.

Ga langs bij het bedrijf

Wil je graag in de horeca of in de retail werken? Dan is het vaak beter om gewoon even naar binnen te lopen. Neem wel je cv mee en zorg dat je al kort kan uitleggen waarom ze jou aan moeten nemen. Door langs te gaan in de winkel laat je meteen zien dat je gemotiveerd bent en val je op tussen sollicitanten die bijvoorbeeld mailen of online solliciteren. Als je een goede indruk maakt, heb je al een streepje voor en wordt je sneller uitgenodigd!

Schrijf je in bij een uitzendbureau

Er zijn verschillende uitzendbureaus speciaal voor studenten. Zo is Young Capital gespecialiseerd in banen voor studenten en starters. Op de website kan je per stad op zoek naar een functie die bij je past. Er zijn ook meerdere vestigingen in Amsterdam waar je langs kan. Het fijne aan Young Capital is dat het salaris ook meteen bij de vacature staat, zodat je meteen weet hoeveel je gaat verdienen!

Bijbanen en Stages in Amsterdam Studentenstad e.o.

Selecteer hieronder de stad en type bijbaan.

Stagiair Marketing - Stöpler

Pagina's

Meer studentennieuws

thuis studeren
Abonneren op

Lees ook

bijbaan voor studenten
Holland Security Group werken
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Amsterdam Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden