← Terug naar overzicht

De ultieme borrelplank voor de zomer

Borrelplank

Nu we richting de zomer gaan, kom je bijna niet meer onder de borrels uit! Het is natuurlijk optimaal genieten als je allemaal lekkere hapjes, een goed gezelschap en heerlijk flesje wijn in huis haalt. Weet je soms even niet meer wat voor zomerse hapjes je kan serveren tijdens zo’n borrel? Check hier de ultieme borrelplanken voor de zomer!

Kaasplankje

Voor alle kaasliefhebbers is het altijd een feest als er een kaasplank op tafel komt. Heerlijk met een toastje of stokbroodje. Brie, camembert of gewoon blokjes jonge of oude kaas kent iedereen wel. Het is misschien ook leuk om wat andere kaasjes te proberen. Je kunt bijvoorbeeld een borrelplank maken met gorgonzola, roquefort of een andere blauwe kaas. Zorg voor een lekker wijntje of passend biertje en de borrel kan beginnen. Het kaasplankje zou je ook een keer kunnen klaarmaken na het eten, in restaurants wordt dit vaak als dessert verkocht.

Borrelplank maken met tapas

Hou jij er juist van om verschillende gerechtjes klaar te maken voor bij de borrel? Bij tapas, zit er altijd voor iedereen wel iets lekkers tussen. Serveer bijvoorbeeld chorizoworstjes, parmaham met meloen, olijven en toastjes met wat smeersels op een gezellige borrelplank. Naast koude hapjes is het misschien ook leuk om te zorgen voor wat kaas- of groentekroketjes, een warm visgerechtje zoals garnalen in knoflookolie en voor de vleesliefhebbers een spiesje met ossenhaas of varkenshaas. Lekkere zomerse hapjes voor de ultieme borrelplank, toch?

Bittergarnituur

Wil jij gemakkelijk en snel een borrelplank met lekkere hapjes fixen? Met bittergarnituur maak je altijd iedereen blij! Tegen een goeie bitterbal of mini kaassoufflé zegt natuurlijk niemand 'nee'. Wil je de borrelplank nou nog net iets specialer maken? Zorg dan voor wat extra blokjes kaas, smaakvolle worstjes of broodjes. Groente en fruit zoals tomaatjes, komkommer of een trosje druiven is ook altijd een leuke toevoeging aan de ultieme borrelplank voor de zomer!

Wil jij tijdens de borrel de show stelen met zelfgemaakte cocktails in plaats van een standaard biertje of wijntje? Check dan hier 4x de lekkerste cocktail recepten!

Meer studentennieuws

wat doen zomervakantie
Abonneren op