← Terug naar overzicht

De oplossing voor studenten: auto delen in Amsterdam!

blauwe auto

Wie droomt er niet van: een eigen autootje voor de deur. Zeker in deze tijd is het heerlijk om een auto te hebben. Zo ben je net iets minder beperkt in wat je kunt ondernemen. Helaas brengt een auto veel kosten met zich mee. Niet alleen de aanschafkosten, maar ook parkeren, verzekeringen en brandstof zijn prijzig. Gelukkig is er een oplossing: een deelauto! In deze blog vertel ik je alles wat je moet weten.

Waarom een deelauto?

Een eigen auto kost veel geld en dat hebben wij studenten vaak niet. En buiten dat, waar kun je hem in vredesnaam parkeren in Amsterdam? Grote kans dat er bij jou voor de deur geen plek is, er geen vergunningen meer worden verstrekt of dat het megaduur is. Hartstikke onhandig dus, maar het is wel ideaal als je een auto tot je beschikking hebt! Een deelauto heeft de voordelen van een auto bezitten, maar niet de nadelen. Zo betaal je geen dure aanschafkosten en verzekeringen, maar heb je wel de luxe en vrijheid! Een auto huren in Amsterdam is dus dé oplossing voor studenten die een auto nodig hebben, maar geen eigen auto kunnen of willen aanschaffen! Daarnaast is het ook nog eens goed voor het milieu. Want je kunt auto's huren die anders stil zouden staan. Een auto uit je buurt huren is financieel ook een stuk aantrekkelijker. Dit is namelijk 30% tot 50% goedkoper dan wanneer je huurt bij een reguliere verhuurmaatschappij én je doet je buurtgenoot een plezier!

Zo werkt het

Een auto huren gaat supermakkelijk en snel. Bij SnappCar kun je online zoeken op auto’s. Dit kun je doen op afstand, prijs of soort auto. Er zijn allerlei filters die je kunt gebruiken om jouw favoriete auto te vinden. Vervolgens kies je een dag en tijd om de auto te reserveren. Even wachten op een reactie van de verhuurder en dat is het! Makkelijk toch?

Tips

Voordat je een auto wil reserveren, bekijk dan eerst even de reviews! Het is goed om te lezen hoe anderen de auto en het contact met de verhuurder hebben ervaren. Dit kan jou helpen om de juiste keuze te maken en teleurstellingen te voorkomen. Check voordat je de auto instapt ook even of er ergens een deuk of kras zit. Dit voorkomt misverstanden. En als laatste: pas op de flitspalen en vergeet je rijbewijs niet! ;)

Meer studentennieuws

wat doen zomervakantie
Abonneren op