← Terug naar overzicht

5x leuke podcasts die je kunt luisteren tijdens een wandeling

podcasts

We zijn nu een aantal weken verder sinds de quarantainemaatregelen van kracht gingen en het 'nieuwe' is er inmiddels wel vanaf. In onze omgeving merken we dat we steeds gedemotiveerder worden om aan onze dagelijkse beweging te komen. En eerlijk is eerlijk: het is ook moeilijker dan voorheen. Om je toch te motiveren om een (korte) wandeling te maken, hebben we hier 5 podcasts voor je die je wandeling een stuk leuker maken. Heb je geen moeite om een wandeling te maken? Dan kun je natuurlijk ook van deze tips gebruikmaken! Alle onderstaande podcasts zijn te beluisteren via Spotify.

1. De BOOS AntiCoronaDepressiePodcast

Denken we aan Tim Hofman, dan denken we aan zijn fantastische YouTubeserie #BOOS. Gelukkig hoeven we hem niet te missen, want sinds de allereerste week van de maatregelen kwam Tim al met de eerste aflevering van de BOOS AntiCoronaDepressiePodcast. In deze podcast doet Tim er alles aan dat je niet in een sleur terechtkomt. Zijn missie is om van jou niet BOOS, maar BLIJ te maken. Kom maar door met die tips!

2. Man man man, de podcast

Hoe zit de man nou in elkaar? En wanneer ben je nou eigenlijk mannelijk? Dat laatste punt vragen Domien, Bas en Chris zich af in hun podcast: Man man man, de podcast. Stellen mannen zich altijd aan als ze ziek zijn? En waar zijn mannen onzeker over? Zijn mannen sneller jaloers dan vrouwen? En hoe zijn de mannen eigenlijk in bed? Elk onderwerp komt aan bod. Goed nieuws: er staan al 40 podcasts voor je klaar op Spotify! De podcast is zo populair dat de mannen zelfs een eigen theatershow hebben. Die is natuurlijk even opgeschort, maar dat zegt natuurlijk wel dat de podcast errug populair is. 

3. The Best Social Podcast

Elke twee weken bespreekt The Best Social Media in hun podcast The Best Social Podcast onderwerpen op social media. Het gaat ons allemaal aan en het doel is niet om het met elkaar eens te zijn. Wel is het doel om alles van andere perspectieven te bekijken. Elke week zijn er nieuwe gasten, denk aan Lize Korpershoek, Tim den Besten, De Speld en Ryanne van Dorst. Ook bij deze podcast ben je wel even voorzien: er staan al 33 podcasts op je te wachten!

4. Damn, Honey

In de podcast Damn, Honey bespreken Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen alles over waar je als vrouw van deze tijd mee te maken krijgt. Dat is dus niet alleen interessant voor de vrouw, maar ook voor de man. Interessante onderwerpen als de liefde en seksueel plezier komen aan bod. Ook de serieuzere onderwerpen krijgen podium: straatintimidatie, vrouwenkwaaltjes, discriminatie komen allemaal voorbij. Zeker het beluisteren waard!

5. De Zelfhulpboekenclub

Stijn van Vliet en Jasper Demolling (bekend van Streetlab) lezen vrijwel nooit. Nu ze richting de 30 jaar kruipen, hebben ze toch een aantal belangrijke levensvragen. En waar vind je nou betere antwoorden dan uit de boeken in je ouders' boekenkast? Daarom duiken Stijn en Jasper in de boekenkast van hun moeders om die belangrijke levensvragen beantwoord te krijgen zodat JIJ dat niet meer hoeft te doen. Nice. Voeg jij je ook bij de zelfhulpboekenclub

Met deze tips worden die dagelijkse wandelingen hopelijk wat leuker! En onthoud: houd altijd 1,5 meter afstand, ook tijdens het wandelen. Blijf je liever veilig binnen? Je kan natuurlijk ook sporten in huis terwijl je naar deze podcasts luistert!

Meer studentennieuws

studentenkamer opknappen
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Amsterdam Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden