← Terug naar overzicht

Tips: balkon omtoveren tot je lievelingsplek in de zomer!

Balkon

Yeaaah, het zonnetje is er weer! Hier worden we allemaal heel blij van, want dit betekent dat we weer kunnen genieten van ons tuintje of balkonnetje. In Amsterdam mogen wij van geluk spreken als we een klein balkon of dakterras hebben. Zeker in deze tijd is dit een zegen. Maar hoe kun je hier de ideale chillplek van maken? Wij hebben tips.

Languit loungen 

Lig je het liefst de hele dag in de zon te bakken, dan is een loungebank zeker iets voor jou. Hier kun je languit op liggen, maar ook gezellig op zitten als er bijvoorbeeld vrienden langskomen. Er zijn loungebanken in allerlei verschillende kleuren en maten dus de kans is groot dat er ook voor jouw balkon een mooie is! Niet zoveel budget? Vraag dan eens rond of er iemand oude pallets heeft. Dit kun je makkelijk omtoveren tot bank! Om maximaal te kunnen genieten van je bankje, heb je natuurlijk ook loungekussens nodig. Dan kan je pas écht languit! Om het loungeplekje nog iets gezelliger te maken, zet je een leuke salontafel neer! Staat leuk en is ook nog eens handig.

Aan tafel

Ben je meer iemand die liever het balkon gebruikt om een boekje te lezen, eten, studeren of werken? Ga dan op zoek naar een leuk, klein tafeltje met stoeltjes. Je hebt veel leuke balkontafels. Dat zijn tafels die je aan je balkonrand kunt hangen en in- en uit kunt klappen. Superhandig! Dit neemt heel weinig ruimte in beslag én is zo weer weg als je hem niet nodig hebt. Plaats hierbij inklapstoeltjes en klaar is Kees!

Urban jungle balkon

Planten zijn onwijs leuk. Wie houdt er niet van? Maar het neemt wel veel ruimte in beslag. Zeker buitenplanten zijn vaak iets groter. Dit is niet handig als je balkon al niet zo groot is. Maar net als balkontafels, zijn er ook balkonplanten! Klinkt misschien een beetje suf, maar het staat onwijs leuk en gezellig! Of heb je al eens gedacht aan planten aan de muur? Dat geeft een extra urban jungle gevoel! En natuurlijk is er op de (salon)tafel altijd een plekje voor een leuk plantje! 

Wil je je mini balkon nóg gezelliger maken? Hang dan wat leuke lampjes op! Hoe heerlijk: tot laat in de avond drankjes op je knusse balkonnetje, lampjes aan, muziekje op. Helemaal ready voor de zomer, chillen maaaar!

Heb je geen tuin, balkon of dakterras? Niet getreurd! Je kunt ook in je studentenkamertje tuinieren

Meer studentennieuws

wat doen zomervakantie
Abonneren op