← Terug naar overzicht

Decoratie voor je studentenkamer!

Je studentenkamer decoreren

De zoektocht is voorbij, je hebt eindelijk een studentenkamer gevonden en kan beginnen met verhuizen. Hoe ga je je nieuwe studentenkamer inrichten? Je moet hiervoor van alles regelen, van meubels tot decoratie. Maar waar vind je de mooiste meubels en leukste decoratie? Ik zet een paar tips voor je op een rijtje.

De basis

We beginnen natuurlijk bij de basis, het kiezen van de meubels. Welke meubels kies je, waar ga je ze kopen en hoeveel budget heb je ervoor over? De IKEA is natuurlijk de meest bekende woonwinkel waar relatief goedkope meubels te vinden zijn. Ook hebben zij veel creatieve ideeën voor het efficiënt inrichten van kleine studentenkamer. Meubels met meerdere functies zijn daarbij echt een goede tip. Denk aan een bed met opslagruimte eronder of een uitschuifbare tafel. Heel handig! Heb je wat minder budget? Ga eens naar de kringloopwinkel. Hier worden veel tweedehands meubels aangeboden voor een prikkie. Als je even je tijd neemt en goed op zoek gaat tussen ook veel zooi die er ligt, vind je vast een mooie kast of tafel.

Raamdecoratie

Zodra de meubels erin staan, kan je verder met de decoratie. Daarbij als eerste de raamdecoratie. Gordijnen maken je kamer en zijn natuurlijk niet onbelangrijk voor een goede nachtrust. Ben je op zoek naar wat verduistering in je kamer? Kies dan voor rolgordijnen. Zo kun je jezelf heerlijk opsluiten in een donkere kamer op een brakke dag. Als je juist op zoek bent naar wat meer sfeer in je kamer, kies dan voor jaloezieën. Deze geven een stylish look en warme uitstraling aan je kamer.

Muurdecoratie

En dan is het tijd voor de muurdecoratie. Laat je je witte muur voor wat het is of gooi je er een lakje overheen? Kijk welke kleuren je terug wilt laten komen in je kamer en maak voor jezelf een kleurenpallet. De GAMMA heeft honderden kleuren voor je in de aanbieding en je kan eventueel ook zelf een kleur laten samenstellen. Als de verf erop zit, maak het dan nog wat gezelliger door een mooi schilderij op te hangen. Desenio heeft een breed poster assortiment en biedt hierbij verschillende lijsten, hangers en houders aan. Heb je wat minder budget? Print dan zelf je foto’s uit of laat de HEMA dit goedkoop doen, plak ze in een lijst en klaar is kees!

Overige decoratie

Nadat je de ramen en muren hebt aangepakt, kan je je kamer nog meer opfleuren door andere accessoires neer te zetten. Voeg planten in je kamer toe voor wat levendigheid, zet wat lampjes neer voor wat meer sfeer en koop wat kaarsen om ’s avonds lekker tot rust te komen. Je kan al deze decoratie natuurlijk vinden bij een Xenos of Casa, maar ook voor leuke accessoires kan je naar de kringloopwinkel gaan!

Ben je nog helemaal niet zo ver en nog steeds op jacht naar een kamer? Lees dan onze tips voor het vinden van een kamer in Amsterdam!

Meer studentennieuws

wat doen zomervakantie
Abonneren op