← Terug naar overzicht

De lekkerste lente recepten

lente risotto

De bloemetjes bloeien, de lammetjes huppelen in de wei en iedereen komt weer een beetje aan zijn vitamine D als het zonnetje schijnt. Hoogste tijd dus om de koude winterdagen en het daarbij behorende voedsel gedag te zeggen. Geen stamppotten, stoofschotels en wild meer. Maar heb jij eigenlijk geen idee wat je dan wel moet koken in de lente? Probeer dan deze lekkere lente recepten!

Lente risotto met Italiaanse worst

Risotto kan je met bijna alle groente samenstellen. Het is daarom ook zeer geschikt voor deze tijd van het jaar. Deze lente risotto maak je met snijbonen, tuinbonen, Italiaanse worstjes en peterselie. Begin met een basisrecept voor risotto. Als de bouillon na ongeveer 20 minuten volledig is opgenomen door de risottorijst, voeg je de groenten naar smaak toe. Roer goed door en laat het geheel op laag vuur in 5 minuten gaar worden. Bak ondertussen de Italiaanse worstjes in een aparte pan. Voeg tot slot nog wat citroensap en peterselie toe aan de risotto en serveer met de Italiaanse worstjes.

Penne met asperges

Asperges behoren natuurlijk tot de lekkerste lente recepten. Je kent het recept met ham, ei en boter waarschijnlijk wel, maar er zijn nog meer mogelijkheden met asperges. Penne met asperges is een lekker en makkelijk gerecht om klaar te maken. Je kan dit recept met witte of groene asperges maken of een mix van beide. Schil de asperges en snijd in gelijke stukken. Rooster de asperges in de oven met wat olijfolie, peper en zout. Kook ondertussen de penne. Na ongeveer 10 minuten zijn de asperges klaar en kun je deze mengen met de gare pasta. Als laatste voeg je wat geraspte Parmezaanse kaas, citroensap, basilicumblaadjes en olijven (of een andere groente naar keuze) toe en je kan aan tafel! Als variatietip kan je ook wat gebakken parmaham in kleine stukjes toevoegen.  

Mozzarellapakketjes

Ben jij een mozzarella liefhebber? Dan is dit makkelijke lente recept lekker om eens uit te proberen! Snijd de mozzarella in stukken en dompel ze onder in citroensap met peper en zout. Maak er gegrilde groenten naar keuze bij. Snijd bijvoorbeeld wat reepjes paprika, aubergine, ui of courgette en grill het in de pan. Na een paar minuten is de mozzarella goed gemarineerd, dep het een beetje droog met wat keukenpapier. Wikkel de mozzarella nu in plakjes rauwe ham en bak ze met wat olijfolie totdat de ham krokant is en de mozzarella is gesmolten. Serveer met de gegrilde groenten.

Is jouw huis of kamer na het koken een ontplofte bende? Helemaal niet erg! Lees hier de blog kamer schoonmaken: stappenplan en tips!

Meer studentennieuws

wat doen zomervakantie
Abonneren op