← Terug naar overzicht

Jarig tijdens corona: zo maak je er toch een leuke verjaardag van!

verjaardag

Ben jij jarig tijdens corona? Dan komt je verjaardag er door het coronavirus waarschijnlijk iets anders uit te zien dan je had bedacht. Gelukkig zijn er genoeg manieren om er een feestje van te maken. Zo voel jij je tóch nog jarig!

Bak een verjaardagstaart

Een verjaardag zonder taart is natuurlijk geen échte verjaardag. Wil jij je verjaardag vieren tijdens de coronamaatregelen? Zorg dan dat je alle spulletjes in huis haalt om je favoriete taart te bakken. Zo ben je lekker bezig en weet je zeker dat je jouw lievelingstaart op je verjaardag krijgt! De taart in je eentje opeten is natuurlijk niet echt gezellig, maar met een beetje geluk breng je deze dagen met huisgenoten of familie door. Zij vinden het vast niet erg om te helpen de taart op te smikkelen! Woon je helemaal alleen? Dan kun je overwegen om toch wat vrienden uit te nodigen, maar houd je wel aan de regels van het RIVM. Nodig dus niet meer dan 3 mensen uit en houd genoeg afstand!

Videobellen met vrienden 

Niemand hoort alleen te zijn op zijn verjaardag, dus ook niet als je jarig bent tijdens corona! In deze situatie kan je jammer genoeg niet al je vrienden uitnodigen, maar je kan wel afspreken om met elkaar te videobellen. Een digitale knuffel of felicitatie is misschien iets minder persoonlijk, maar wie weet wordt er nog voor je gezongen en voel jij je helemaal jarig. Mocht je het digitaal borrelen en kletsen zat zijn? Je kan ook online spelletjes spelen met elkaar. Genoeg mogelijkheden om samen met je vrienden je verjaardag (op afstand) door te brengen dus!

Spelletjes spelen

Speel jij liever bordspelletjes? Misschien heb je wel gezellige huisgenoten die een potje Yahtzee of Rummikub willen spelen. Hang slingers op, blaas ballonnen op en deel taart uit. Maak er het beste van met de mensen die je om je heen hebt!

Uitgebreid koken op je verjaardag 

Vanwege de coronamaatregelen zijn alle horecagelegenheden natuurlijk gesloten, dus helaas kan jij niet naar een restaurant voor je favoriete gerecht. Het voordeel hiervan is, is dat je eindelijk je eigen kookskills in kan zetten. Als jij je écht jarig wil voelen en van lekker eten houdt, kan je ervoor kiezen om uitgebreid te koken. Bedenk je favoriete driegangenmenu en koop alle ingrediënten. Geen zin om te koken? Misschien bezorgt jouw favoriete restaurant wel thuis tijdens de coronamaatregelen!

Je verjaardag vieren tijdens de coronamaatregelen, gaat dus heel anders dan andere verjaardagen. Hopelijk heb je iets aan bovenstaande tips en kan je er toch een leuke dag van maken! Ben jij tot die tijd op zoek naar andere leuke dingen om te doen? Lees dan ook onze tips tegen verveling!

Meer studentennieuws

wat doen zomervakantie
Abonneren op