← Terug naar overzicht

Tips: scriptie schrijven in tijden van corona

typing

Een scriptie schrijven gaat vaak met pieken en dalen. Vol goede moed begin je aan je afstudeeronderzoek. Normaal gesproken ga je naar de ub, een koffietentje of een fijne werkplek op de hogeschool of uni om aan je scriptie te werken. Maar ineens heb je te maken met allerlei coronamaatregelen en kan je alleen nog maar vanuit huis werken. Vind jij het ook steeds lastiger om continu in dezelfde ruimte te werken en toch de woorden op papier te krijgen? Hieronder vind je nuttige tips om thuis je scriptie te schrijven in tijden van het coronavirus!

1. Creëer een werkplek in huis

Thuis is de plek waar je lekker hoort te chillen en geen stress van je studie ervaart. Nu is thuis ook ineens je werk(plek), wat voor veel studenten nogal verwarrend kan zijn. Zorg er daarom voor dat je een plekje in huis of in je kamer inricht als een fijne werkplek. Dus een bureau, een goede stoel, een stopcontact om je laptop op te laden én bloknootjes met pennen om aantekeningen te kunnen maken. Het zal lastiger worden om te werken als je in bed wil blijven liggen of vanaf de bank gaat werken. Dit zijn namelijk plekken waar je moet ontspannen of slapen, dus niet te werken! Je zal zien dat zodra jij aan je eigen werkplek gaat zitten je sneller het idee hebt dat je iets nuttigs moet gaan doen. Dus maak een werkhoekje, open je laptop en schrijven maar!

2. Neem genoeg pauzes

Pauzes is echt iets waar je naar uit kan kijken. Beloon jezelf voor het harde werken met iets lekkers of wat afleiding. Loop even naar beneden voor een glas limonade, een kop koffie óf sluit je werk even af om een filmpje te kijken. Bij de laatste optie kan het lastig zijn om weer verder te werken aan je scriptie… Zet dan een wekker! Zo weet je zeker dat je na een goede pauze de draad weer oppakt. En na wat ontspanning kunnen je hersenen en jijzelf er weer een paar uur tegen aan!

3. Buiten werken

Het is al een aantal weken lente en het zonnetje schijnt bijna iedere dag! Het is natuurlijk niet leuk om hele dagen thuis en binnen te zitten. Heb je een tuin of een balkon? Regel dan de spulletjes die je nodig hebt om ook buiten aan je scriptie te werken. Zelfs op kleine balkonnetjes kan je een fijne werkplek creëren en je scriptie schrijven. Zorg dat je je laptop op iets neer kan zetten. Bijvoorbeeld een tafeltje die je aan de reling van je balkon kan hangen. Wil je wel graag frisse lucht maar liever niet dat de zon op je gezicht en laptop schijnt? Scoor dan een parasolletje waar je onder kan zitten.

Een scriptie schrijven in tijden van corona blijft een uitdaging. Hopelijk heb je wat aan deze tips. Wil jij na een lange dag werken aan je scriptie even iets leuks doen? Hier vind je 5x de leukste online spellen om met je vrienden te spelen!

Meer studentennieuws

wat doen zomervakantie
Abonneren op