← Terug naar overzicht

De leukste Nederlandse podcasts voor tijdens de coronamaatregelen

telefoon

"Mijd sociaal contact", is het advies van de overheid. De eerste dagen ging dat met een serie aan natuurlijk prima, maar ook dat gaat vervelen. Podcasts zijn een goed alternatief om de verveling tegen te gaan. Wij zochten de leukste podcasts voor je uit!

Het Millennial Mysterie

Het Millennial Mysterie behandelt alle vragen waar twintigers en dertigers mee zitten. Thema’s zoals burn-outs, het is-dit-het-nou-gevoel, zingeving vinden in je leven en liefdesrelaties worden in deze podcasts veelvoudig behandeld. De host is Jasper Scholten, die ook een boek over onze generatie heeft geschreven. Iedere aflevering zit er een ervaringsdeskundige of expert bij hem aan tafel, waardoor je er ook nog eens ontzettend veel van leert.

De Bourgondiërs met Bart van Loo

Houd je van geschiedenis? Dan is de podcast De Bourgondiërs superinteressant! Bart van Loo heeft namelijk een boek geschreven over de Bourgondiërs. Waarschijnlijk ken je Filips de Schone en Jan zonder Vrees alleen van naam. Maar wie waren deze heren? En hoe hebben zij bijgedragen aan de totstandkoming van de lage landen? In deze podcast kom je erachter. Goed om te weten: de podcast host spreekt met heel veel beeldtaal, waardoor je zo in het verhaal gezogen wordt.

Your Inner Glow

In de podcast Your Inner Glow behandelt Romane, met een hele zachte en fijne stem om naar te luisteren, moeilijke momenten in ons leven op een hele luchtige manier. Zo geeft ze uitleg over wat je kunt doen bij een afwijzing (en geeft ze je ook daadwerkelijk inzichten waar je wat mee kan) of wat je moet doen als een dag tegenzit. Dat kunnen we na een aantal dagen zelf isolatie wel gebruiken!

Datevermaak

Als je single bent, is deze podcast echt een aanrader. In Datevermaak leggen drie podcast hosts je namelijk alles uit over de datingmarkt. Zo krijg je uitleg over alle beschikbare apps, hoe dates via apps te werk gaan en geven ze uitleg over hoe je de verschillende datingfases noemt. Er is zelfs een podcast over daten in tijden van corona! Ook krijg je fragmenten te horen van de podcast hosts die zelf op dates gaan, terwijl ze hun voortgang opnemen vanaf het toilet. Erg herkenbaar!

Echt Gebeurd

Met meer dan 240 afleveringen kan je met Echt Gebeurd wel even voort. In een aflevering van ongeveer 15 minuten vertellen verschillende mensen bijzondere en grappige verhalen die ze hebben meegemaakt. Dit kan van alles zijn; van reis verhalen tot ergernissen aan een huisgenoot. Prima voor als je een blokje om gaat of onderweg bent naar de supermarkt.

Meer tips tegen verveling nodig? Wij zochten ook voor je uit wat de leukste (niet standaard) Netflix series, docu's en films zijn!

Meer studentennieuws

thuis studeren
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Amsterdam Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden