← Terug naar overzicht

Bier: je kan er zoveel meer mee doen!

Feestje hier, borrel daar. In je studententijd worden er heel wat biertjes gedronken. Heel gezellig natuurlijk! Bijna alle studenten lusten wel een lekker biertje. Volgens mij leer je dit als eerste drinken als jij met je studie- of studentenvereniging ergens naar toe gaat. Zonder bier, geen feestje!

Bier zorgt voor plezier

Omdat je in je studententijd behoorlijk wat feestjes hebt, hebben wij wat interessante informatie over verschillende bieren voor je verzameld. Welke gerechten zijn heel lekker met bier? Waar kan je nieuwe bieren uitproberen? Maar het leukste van deze blog is het volgende: Jumbo heeft deze maand een hele fijne bier aanbieding! Dus bekijk snel welke Jumbo bij jou in de buurt jouw favoriete biertjes in de aanbieding heeft. Let the party begin!

Huisfeestje organiseren

Op alle huisfeestjes die je als student meemaakt is wel een krat bier aanwezig. Er worden heel wat spelletjes gespeeld waar je een biertje voor nodig hebt, zoals bierpongen, bussen of piccolo. Bavaria, Heineken en Grolsch bier worden het liefste gedronken onder studenten. Hartstikke lekker natuurlijk, maar er zijn nog talloze bieren die misschien wel het proberen waard zijn! Heb jij aankomende maand nog een feestje gepland staan? Je kunt ook met je huisgenoten een bierproeverij organiseren. Een lekkere bitterballengarnituur, borrelplank en een muziekje op de achtergrond. Klinkt heerlijk toch? Kies voor de zwaardere bieren, of juist voor een combinatie tussen fruit-, wit en donkere bieren. Welke voorbereidingen ga jij treffen? 

Gerechten met speciaal bier

Word jij heel blij van een lekker biertje én van eten? Dan zou je eens gerechten op moet zoeken die je kunt maken waar een speciaalbiertje bij de ingrediënten hoort. Koken met bier is verrassend en lekker. Je geeft met bier een intensere smaak aan je gerecht. Maar welke biertjes kan je nou lekker combineren met het gerecht dat jij gaat maken? Ben jij binnenkort van plan om stoofvlees te maken? Haal dan Leffe of Affligem Dubbel bier zodat je je vlees daar in kan voorbereiden. Bij heel veel andere gerechten past ook een lekker biertje on the side. Je moet het, net als bij wijn, wel op de juiste manier combineren. Fruitige bieren zijn bijvoorbeeld lekker als je een salade hebt gemaakt terwijl donker bier sneller wordt gedronken in combinatie met rundvlees of kazen.

Bierevenementen

Naast huisfeestjes of etentjes zijn er ook genoeg festivals waar je gezellig naartoe kan om een biertje uit te proberen met je vrienden. Ben jij wel in voor nieuwe dingen? Tijdens het Dutch Craft Beer Festival worden er namelijk zowel bekende als onbekende bieren geschonken! Je kan hier je eigen biermenu samenstellen, yes! En voor de lekkere trek zijn er genoeg festivalgerechten die heerlijk zijn bij alle speciaalbieren. Naast de gezellige sfeer, livemuziek en goede vibe kan je hier dus inspiratie op doen. Misschien proef jij wel hét biertje waar je niet meer zonder kan! 

Ben je niet zo'n enorme bierliefhebber en wil je liever iets maken zonder bier? Check deze gemakkelijke, lekkere én goedkope recepten die iedere student kan maken! Drie recepten die echt iedereen, keukenprins(es) of niet, op tafel krijgt! Succes en eetsmakelijk!

Meer studentennieuws

wat doen zomervakantie
Abonneren op