← Terug naar overzicht

De leukste vintage kledingwinkels in Amsterdam

Amsterdam heeft een heleboel tweedehands kledingwinkels, maar de ene is net wat leuker dan de andere. In deze blog vertel ik je welke vintage kledingwinkels in Amsterdam echt een bezoekje waard zijn!

Marbles Vintage

In de Pijp zitten verschillende tweedehandswinkels. Een daarvan is Marbles Vintage. De winkel bestaat uit twee verdiepingen en heeft ongelooflijk veel kleding. Van verschillende kleuren jeansbroeken tot leren jasjes en van fleurige zomerjurkjes tot sneakers. De winkel is netjes geordend, waardoor de moed je niet in de schoenen zakt wanneer je de winkel binnenloopt. De eigenares is altijd aanwezig en helpt je bij het passen en het vinden van een goeie maat. De kans is dus groot dat je geslaagd de winkel uitloopt.

Adres: Ferdinand Bolstraat 28 (de Pijp)

Rataplan

Als je echt goedkoop wil shoppen, kan je terecht bij Rataplan. Deze kringloop heeft verschillende locaties verspreid door Amsterdam. Zo is er voor iedereen wel eentje min of meer in de buurt. Voor slechts een paar euro kan je hier goed je slag slaan. Een nadeel is dat het aanbod hier vaak wat minder groot is dan bij tweedehandswinkels die alleen bedoeld zijn voor kleding. Maar Rataplan is zeker de moeite waard om een keer goed rond te snuffelen. Zo is het ook leuk om bij de andere afdelingen te kijken en wie weet ga je met een mooi meubelstuk of servies naar huis!

Adres: Van Slingelandtstraat 39 (Staatsliedenbuurt), Willem Roelofsstraat 2 (West), Weesperstraat 140 (Diemen)

Weekday Flea Markets

Oké, dit is niet echt een vintage kledingwinkel. Maar eens in de zoveel tijd organiseert de winkel Weekday een flea market. Dit houdt in dat verschillende mensen hun eigen standje in de winkel hebben, waar ze hun eigen kleding verkopen voor een paar euro. Zie het als een soort rommelmarkt in een kledingwinkel. De flea markets worden altijd ruim van tevoren aangekondigd op de social media van Weekday. Je kan zelf ook een standje aanvragen of zelf langsgaan om rond te snuffelen! Weekday heeft twee winkels in Amsterdam waar ze de flea markets organiseren. Ik raad je aan om vooral langs te gaan bij hun winkel in de Pijp, aangezien deze minder druk is en je dus relaxt kan shoppen.

Adres: Gerard Doustraat 69 (de Pijp), Rokin 84 (centrum)

Ben je hongerig geworden na al het shoppen? In mijn blog 3 restaurants, 3 prijscategorieën geef ik je tips om een lekker hapje te eten in Amsterdam!

Meer studentennieuws

zomerse recepten
Flatlay van een feesttafel met versieringen
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Amsterdam Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden