← Terug naar overzicht

Valentijnsdag in Amsterdam

Valentijnsdag in Amsterdam

Valentijnsdag komt er weer aan! Los van het feit of je Valentijnsdag fantastisch of vreselijk vindt: daten doe je ook buiten Valentijnsdag om. Komen de eindeloze drankjes je inmiddels je neus uit, maar weet je niet zo goed wat je anders moet doen? Wij zochten leuke date alternatieven voor je uit!

Youseum

Youseum is een museum wat helemaal draait om jou. Het is anders dan andere musea omdat het een interactief museum is; in de verschillende ruimtes kan je activiteiten ondernemen en leuke (Instagram) foto’s nemen. Leuk om met je date te doen dus! Benieuwd naar wat Youseum precies is? Wij zijn er geweest! Check onze blog over Youseum hier.

Heineken Experience

Grote kans dat als je een date van het mannelijke geslacht is, hij van bier houdt. De Heineken Experience klinkt misschien erg toeristisch, maar ook voor studenten is het een aanrader! Zo is er eerst een informatief gedeelte waarbij je de geschiedenis van Heineken te zien krijgt, gevolgd door een interactief gedeelte waarbij je bijvoorbeeld samen kunt fietsen, foto’s kunt nemen met Heineken filters of een ouderwets potje kunt tafelvoetballen. Ook mooi meegenomen: aan het einde van de Expierence is een bar waarbij je gratis twee biertjes kunt tappen. Een leuke middag gegarandeerd!

Herenhuis

Amsterdam heeft heel veel mooie herenhuizen die zijn bewaard in de stijl zoals de vermogende mensen er toen leefden (zie soms zelfs sprookjesachtig). Houd je van geschiedenis en mooi ingerichte huizen? Dan is dit zeker weten een leuke date. Daarnaast duurt een bezoek aan een Herenhuis niet lang (ongeveer anderhalf uur) en ben je inclusief studentenkorting nog geen tientje kwijt. Bekende Herenhuizen in Amsterdam zijn het Museum van Loon of het Willet Holthuysen Museum.

Gamehal

Houd je van spelletjes of (video)games? Ga met je een date een middagje naar een gamehal! Amsterdam heeft verschillende gamehallen zoals bijvoorbeeld de Ton Ton club (waar je ook gewone bordspellen kunt spelen) en de grootste gamehal van de Benelux: Gamestate.

SurpriSeat

Ga je toch liever ergens een hapje eten? Dan is SurpriSeat misschien wel wat voor jou! Via de website boek je een verrassingsdiner voor twee op jouw gewenste dag, geef je de tijd door én of je voedselintoleranties hebt. Ben je niet zo'n fan van een bepaalde keuken, dan kun je deze aangeven. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je met tegenzin naar je verrassingsdiner gaat ;-)! Je krijgt op de dag zelf dan twee uur van te voren te horen waar je moet zijn. Superleuk! En wat 't nóg leuker maakt is dat je met de code 'student' 5 euro korting krijgt op je etentje! Eetsmakelijk!

Heb je toch liever zelf in de hand waar je heen gaat? Dan zijn hier 3 restaurants, 3 prijscategorieën!

Meer studentennieuws

bureau laptop
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Amsterdam Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden