← Terug naar overzicht

Trouwen voor een dag in Amsterdam

Trouwen voor 1 dag Amsterdam

De liefde hangt weer in de lucht. Houd je van iets origineels, speciaals en romantisch? Dan is Trouwen Voor 1 Dag in Amsterdam de ultieme (Valentijnsdag date. Ja, je leest het goed. In Amsterdam kun je bij Wed and Walk nu trouwen voor 24 uur. Hier zit trouwkleding, trouwringen en een ceremonie bij. Voor AmsterdamStudentenstad stapte ik voor één dag in het bootje met mijn allerbeste vriendin. Lees je mee?

Trouwen voor 1 dag

Bij aankomst worden jij en je wederhelft apart genomen. Het is namelijk de bedoeling dat je elkaar - én elkaars jurken - pas ziet als je naar het altaar loopt! Ik mocht voor AmsterdamStudentenstad trouwen met mijn allerbeste vriendin (hoe leuk!) en wij besloten dat het juist leuk was om samen trouwjurken te passen. Dit was natuurlijk ook mogelijk, Wed to Walk wil dat de dag gaat zoals jullie zelf willen. Naast bruidsjurken en pakken in alle maten heeft Wed to Walk ook een uitgebreid assortiment aan accessoires. Van tiara’s tot bloemenkransen, je kan je vierentwintig uurs huwelijk zo prinsesachtig (of juist klassiek) maken als je zelf wilt.

De geloftes 

Na het uitkiezen van de trouwkleding word je om en om apart genomen en word je uitgebreid geïnterviewd. De dames stellen je allerlei verschillende vragen. Denk hierbij aan vragen zoals: Wat was de eerste keer dat je je echtgenoot(e) ontmoette, wat bewonder je het meest aan hem/haar en waar dromen jullie van. Als laatste kies je jullie trouwnummer en uiteraard mogen de trouwringen niet ontbreken. De bruiloft kan nu echt beginnen!

De ceremonie

Via een rode loper loopt de bruidegom - of in ons geval de bruid - de bruid tegemoet die staat te wachten onder het altaar, inclusief bloemenkrans! Terwijl het door jullie gekozen trouwlied wordt afgespeeld kan de bruiloft beginnen! Zo kan je ervoor kiezen om getuigen te laten speechen, maar kan je de geloftes ook zelf zeggen. Op basis van het interview helpt de ‘trouwambtenaar’ je met de speech. Als jullie beiden ‘ja ik wil’ hebben uitgesproken worden jullie voor 24 uur gehuwd en worden de ringen uitgedeeld. Jullie zijn nu officieel getrouwd, voor 24 uur. Woepwoep!

Na afloop van de ceremonie krijg je nog een mooie foto van jullie samen en mag je de interviews en ringen mee naar huis nemen. De napret kan beginnen!

Praktische informatie

Wil jij graag trouwen met je vriend(in), partner, collega of vakantieliefde? Afhankelijk van hoeveel getuigen je mee wilt nemen en hoe uitgebreid je de trouwkleding wilt passen varieert de prijs tussen de 75 en 125 euro. Wed en walk ligt op zes minuten loopafstand van de Rokin. Hoe leuk is dit als date, of zelfs nog als Valentijnsdate?!

En hoe kun je jullie verse huwelijk beter vieren dan heerlijk uiteten te gaan. How about some shared dining? Eetsmakelijk!

Meer studentennieuws

thuis studeren
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Amsterdam Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden