← Terug naar overzicht

Winterse activiteiten in Amsterdam

Winter in Amsterdam

Blue Monday staat voor de meest deprimerende dag van het jaar. Nu kunnen we het ons voorstellen dat de combinatie van de kou, de aankomende tentamens en het feit dat het om half 5 donker is behoorlijk deprimerend kunnen zijn. Maar kom nou, met Amsterdam als studentenstad zijn wij Blue Monday zo de baas! Wij zochten wat leuke activiteiten voor je uit. 

1. Museum in Amsterdam

Om de kou te ontlopen is een indoor activiteit het beste medicijn tegen het deprimerende winterse weer. Probeer iets wat je normaal niet zo snel zou doen. Zo mocht ik als blogger voor AmsterdamStudentenstad onlangs naar de WONDR Experience!. Daarnaast heeft Amsterdam tal van musea, hier krijg je als student vaak korting! Ook beland je in Amsterdam-Noord in de VR archade terecht in een zombie invasie! Ben je meer van geschiedenis? Dan kun je bij Museumfoto Amsterdam een historische foto laten maken als het melkmeisje of Rembrandt.

2. Lekker lunchen in Amsterdam

Het voordeel van een wereldstad als Amsterdam is dat het aan lunchspots geen gebrek heeft. Daarnaast is er voor ieder wat wils. Heb je behoefte aan lekkere taarten of andere zoetigheid? Ga dan naar De Drie Greafjes of de Corner bakery. Houd je van foodtrends? Ga dan naar Rainbowls Amsterdam of de Vegan Junkfoodbar. Houd je meer van hippe locaties? Dan is Pllek of de Foodhallen de plek waar je moet zijn. Voor de maximale Blue Monday beleving combineer je je lunchlocatie met een indoor activiteit in hetzelfde deel van de stad. Liever een ontbijtje scoren? Lees dan onze blog over de beste plekken voor een ontbijt in Amsterdam!

3. Schaatsen in Amsterdam

Nu we het weer toch al tegen hebben, kunnen we er maar beter optimaal gebruik van maken. Ga lekker een dagje schaatsen! Zo heeft Amsterdam professionele schaatsbanen zoals de Jaap Eden IJsbaan, maar ook een recreatieve ijsbaan op het Museumplein, voor als je twintig minuten schaatsen wel genoeg vindt. Leuke bijkomstigheid: Schaatsen is gewoon sporten, dus die warme chocolademelk en appeltaart heb je er zo afgetraind.

4. Naar de bioscoop

Wist je dat er in Amsterdam-Noord - lees: op twee minuten loopafstand van station Noord - een megagrote bioscoop met twaalf zalen is geopend? Dat is zeker weten het proberen waard. Geen zin om naar Noord te gaan? Ga dan naar Pathé Tuschinski, lekker centraal!

Wat ga jij doen op Blue Monday?

Meer studentennieuws

thuis studeren
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Amsterdam Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden