← Terug naar overzicht

AmsterdamStudentenstad bezocht de WONDR Experience!

Laura WONDR

In september opende WONDR haar deuren. Alhoewel WONDR bekend staat als het ‘Instagram museum van Amsterdam’ benadrukt WONDR zelf dat ze een van de eerste speeltuinen voor volwassenen is. AmsterdamStudentenstad ging op onderzoek uit: Hoe leuk is WONDR?

WONDR Experience

WONDR is opgericht door Sarah Mendes, die vond dat het tijd werd voor een plek waar volwassenen hun creativiteit kwijt kunnen. Speeltuinen voor volwassenen bestaan namelijk nagenoeg (nog) niet. Met vijftien creatieve ruimtes is WONDR een vrijwel uniek concept. Bij binnenkomst word je meteen in het museum gezogen: Via een tunnel met knipperende lichtjes in verschillende kleuren kom je in een rozerode kamer vol met ouderwetste telefoons, gevolgd door een rustige kamer waar wolken centraal staan. Doordat de muren van zachte kussens zijn gemaakt en de ruimte vrij donker is word je ook meteen een stuk relaxter. Deze kamer blijkt een van de favoriete ruimtes van het personeel: door de drukke en vrolijke kamers kom je hier even tot rust.

En de foto's?

Ondanks het prachtige decor en de rustgevende sfeer die er gecreëerd is, is de belichting niet in alle ruimtes even goed. Dat het museum er puur is voor Instagram foto’s valt uiteindelijk dus wel mee. Wel staan er op vijf plekken in het museum photobooths, die via een QR-code de gemaakte foto’s binnen twee uur naar je mailen. De ruimtes zijn verder super divers. Zo variëren de kamers van een retro ruimte waar een mini silent disco is gecreëerd (met een geluidsdicht karaoke hok, voor als je toch nog even ongegeneerd los wilt gaan) tot een ruimte met een ballenbak. Voor ieder wat wils dus.

De grootste (en misschien wel de meest bekende) ruimte is het zwembad gevuld met spekjes, inclusief glijbaan. Ik moet ook eerlijk zijn: het is hilarisch om daar even in te liggen.

Eindoordeel

Al met al zou ik dan ook zeggen dat een bezoek aan WONDR zeker de moeite waard is. WONDR geeft kunst of een bezoek aan een museum een nieuwe dimensie. Zo is kunst in WONDR alles behalve statisch (wat door veel jongeren als 'saai' wordt bestempeld). Door de interactie, de vrolijke ruimtes en de ruimte die je krijgt om aan de slag te gaan met je eigen creativiteit is een hoop lol, de slappe lach en leuke foto’s gegarandeerd. Zelfs als je geen influencer (to be) bent!

Praktisch:

Wil jij in alle rust optimaal kunnen genieten van WONDR? Volgens het personeel is maandag of dinsdag (ochtend) het beste moment om langs te gaan. Ondanks de vijf photobooths die WONDR heeft, raad ik jullie aan toch een opgeladen (telefoon)camera mee te nemen. Afhankelijk van de hoeveelheid foto’s die je wilt nemen ben je ongeveer twee uur bezig in WONDR. Let op: WONDR is open tot 18 maart 2020. Een toegangskaartje kost €24,50.

Amsterdamstudentenstad raadt een bezoek in ieder geval aan!

Meer studentennieuws

thuis studeren
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Amsterdam Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden