← Terug naar overzicht

Tips: zo bespaar je op je energiekosten

lights light bulbs

Als je op kamers gaat, merk je dat energie stiekem best wel duur is. Vaak gebruiken we ook veel meer energie dan echt nodig is. Gelukkig zijn er een heleboel trucs om te besparen op je energierekening!

Vergelijk energieleveranciers

De eerste en belangrijkste tip? Dat is energie vergelijken natuurlijk! Zo weet je zeker dat je energie afneemt bij de voordeligste aanbieder. Door alleen maar over te stappen kun je al een heleboel besparen op je energierekening. Zonder daar verder maar iets voor te doen!

Energie besparen in woonkamer

De fusie is echt zo’n plek waar altijd iemand is en de verwarming lekker aanstaat. Maar zorg dan wel dat de deuren naar de woonkamer dicht zijn. Zo ontsnapt er geen warmte en kan de verwarming waarschijnlijk een paar graden omlaag. Als je de thermostaat 1 graad lager dan normaal zet, bespaar je daar al €90 per jaar mee!

Ga ook eens zitten in de fusie en kijk even rustig rond. Waarschijnlijk zitten er een heleboel stekkers in het stopcontact van apparaten die niet eens aanstaan. Maar wist je dat de meeste apparaten ook stroom verbruiken als ze uitstaan? Zorg dus dat er zo min mogelijk stekkers continu in de stekkerdoos hebt zitten. Natuurlijk is het chill als je tv op standby staat, maar weet wel dat je energierekening daardoor hoger wordt! Deze tips gelden natuurlijk ook voor de andere ruimtes in huis.

Besparen op energiekosten in keuken

In de keuken kun je een paar simpele trucs gebruiken, waardoor je toch weer wat energie bespaart. Laat de kraan niet langer lopen dan nodig is. Ook is afwassen met de kraan open natuurlijk uit den boze als je wilt besparen op je energieverbruik. Een keukenapparaat dat veel energie verbruikt, is de oven. Laat deze dus ook niet langer aanstaan dan nodig is. Een laatste bespaartip voor de keuken, is om te koken met deksels op de pannen. Als je de pannen afsluit, blijft de warmte in de pan. Hierdoor is het eten sneller klaar en hoef je minder gas te gebruiken. Simpele trucs, maar toch effectief om op je energierekening te besparen.

Besparen op energierekening in badkamer

In de badkamer kun je natuurlijk besparen op de waterkosten als je korter doucht. Ook kun je gemakkelijk energie besparen als je een korter wasprogramma gebruikt op de wasmachine. Heb je een droger in jouw studentenhuis? Dat is natuurlijk heel relaxed, maar dit apparaat verbruikt wel superveel stroom! Als je de was op een waslijn of droogrek laat drogen, kun je zelfs €80 tot €100 per jaar besparen!

Wil je meer tips om te besparen? Kijk dan ook op onze pagina Geldzaken en (be)sparen!

Meer studentennieuws

thuis studeren
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Amsterdam Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden