← Terug naar overzicht

3 restaurants, 3 prijscategorieën in Amsterdam

Amsterdam loopt over van de hoeveelheid restaurants en brasseries. Er zit voor iedereen wel iets leuks tussen; van de plaatselijke snackbar tot een sterrenrestaurant. In dit artikel geef ik je per prijscategorie (studentenprijs, gemiddeld en duur) een echte aanrader.

Skek (studentenprijs)

Eetcafé Skek (Stichting Kriterion EetKaffee) wordt volledig gerund door studenten. Je kan het zien als een soort studentenvereniging. Samen hebben zij het eetcafé van A tot Z opgericht en groot gemaakt. De huisstijl is gezellig, lekker en duurzaam. Zo letten ze op de afkomst en het productieproces van hun ingrediënten en koken ze voornamelijk met seizoensgebonden producten. Bij Skek kan je terecht voor een burger (rund of tofu), ravioli of een lekkere curry. De gerechten kosten rond de 15 euro, maar studenten krijgen 25% korting. Neem dus zeker je studentenkaart mee!

Adres: Zeedijk 4-8, 1012 AX Amsterdam

De Pizzabakkers (gemiddeld)

Met maar liefst 9 vestigingen in Amsterdam is De Pizzabakkers één van de populairste pizzeria’s. Je kan bij hen terecht voor een ruime keuze aan pizza’s en salades. De meeste pizza’s kosten nog geen 12 euro. Verder heeft dit restaurant een leuke samenwerking met filmtheater Rialto. Voor een bedrag van 15 euro kan je een film kijken bij Rialto om ervoor of erna te genieten van een pizza bij De Pizzabakkers.

Adres (locatie de Pijp): 1e Sweelinckstraat 16, 1073 CM Amsterdam

Buffet van Odette (duur)

Als je wat chiquer (maar betaalbaar) wilt dineren kan je reserveren bij het Buffet van Odette. Dit restaurant heeft een prachtig uitzicht op de Prinsengracht en het personeel is erg behulpzaam en vriendelijk. Er is een groot aanbod aan voorgerechten, hoofdgerechten en wijnen. Als nagerecht is de Sticky Toffee Cake een echte aanrader, alleen daarvoor zou je hier al naartoe moeten!

Adres: Prinsengracht 598, 1017 KS Amsterdam

Ben je nog niet zo bekend in Amsterdam? Lees dan de blog van Brechtje over de onontdekte pareltjes van Amsterdam!

Meer studentennieuws

meubels uitzoeken
geld besparen
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Amsterdam Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden