← Terug naar overzicht

Zo leef en eet je milieuvriendelijker in Amsterdam

Wil jij beter voor het milieu zorgen terwijl je in Amsterdam woont? Ben je op zoek naar goede alternatieven zonder je gehele etensstijl te veranderen? In Amsterdam zijn genoeg plekken om leuk te eten zonder dat het schadelijk is voor het milieu!

Allereerst kan je natuurlijk denken aan plekken waar je vegetarisch kan eten. Bezoek dan bijvoorbeeld eens deze plekken:

1. Vegan Junk Food Bar

Wil je blijven genieten van hamburgers, patat en bitterballen zonder dat hiervoor dieren moeten sterven? Ga dan eens eten bij de Vegan Junk Food Bar (VJFB). Op 4 locaties in Amsterdam serveren zij in hun restaurant vegetarisch fastfood. In 2018 wonnen ze nog de Vegan Awards met hun concept om de planeet en de dieren te helpen.

2. Spirit Amsterdam

Spirit Amsterdam is gevestigd aan de Czaar Peterstraat 2a in Amsterdam oost. Spirit biedt alleen maar biologische en vegetarische gerechten aan. Je kan opscheppen wat je wilt en dat betaal je. Dagelijks staan er meer dan 50 gerechten voor je klaar die goed zijn voor jouw gezondheid, die van de dieren en de wereld. Door het jaar heen veranderen de gerechten mee met het seizoen en het weer.

Naast vegetarische plekken kan je ook op andere manier de natuur helpen. Eerlijke producten zijn er in overvloed:

1. Eerlijke koffie

Door heel Amsterdam kan je producten kopen die eerlijk (slaafvrij) en milieuneutraal zijn gemaakt. In het centrum heb je bijvoorbeeld Back to Black en Bocca Coffee Roasters. Deze hippe plekken serveren eerlijke koffie, gemaakt van koffiebonen uit Colombia, Ethopië of Brazilië.

2. Ekoplaza

Met meer dan 10 vestigingen in heel Amsterdam (meer dan 75 in Nederland) is Ekoplaza een bijzondere supermarkt. Het is namelijk compleet plasticvrij en daarnaast 100% biologisch. De boeren en telers krijgen een eerlijke prijs en jouw boodschappen zijn daarmee van betere kwaliteit, beter voor de wereld én voor jezelf.

3. Het Zero Waste Project

Nicky en Jessie zijn in 2014 begonnen met een afvalvrij leven. Wat begon als een experiment voor een maand is uitgegroeid tot een levensstijl dat niet bij één maand bleef. Nu geven ze op hun website en blogs tips en aanbevelingen hoe jij ook zo kan leven. Op een speciale kaart laten ze zien waar je heen kan gaan als je geen producten in plastic wil kopen. Winkels waar je je eigen zakje mee moet nemen, maar ook losse koffiebonen of theekruiden. Bij de meeste plekken moet je je eigen herbruikbare zakjes meenemen om zo geen afval te creëren. Geïnteresseerd? Kijk op hetzerowasteproject.nl.

Meer studentennieuws

zomerse recepten
Flatlay van een feesttafel met versieringen
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Amsterdam Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden