← Terug naar overzicht

Favoriete plekjes in Amsterdam

Amsterdam barst van de leuke spots. Het lijstje op mijn telefoon blijft maar groeien en ik heb nog lang niet alles gezien. Toch heb ik al een aantal favoriete plekjes gevonden, misschien zit er ook wat leuks voor jou tussen!

Kapitein Zeppos (centrum)

In een van de kleinste straatjes van Amsterdam bevindt zich restaurant Kapitein Zeppos. Hier kan je terecht om iets te drinken, te lunchen of te dineren. Zelf kom ik hier alleen om iets te drinken of te lunchen, aangezien het diner voor een student hier eerder aan de dure kant is. Het restaurant bestaat uit twee delen. De ene kant is overdekt met een doorschijnend dak, waardoor er veel licht binnenvalt. Overal staan bloemen en het voelt dan ook echt alsof je buiten zit. De andere kant van het restaurant heeft eerder het karakter van een oud jazzcafé. Af en toe worden er ook optredens gegeven. Aan sfeer dus geen gebrek!

Adres: Gebed Zonder End 5, 1012 HS Amsterdam

Bazar (de pijp)

In de welbekende Albert Cuyp ligt het restaurant Bazar. Ik kom hier zo vaak dat het bijna een overkill wordt. Wanneer ik met vrienden uit eten wil, gaan we bijna altijd hierheen. Het is goed bereikbaar, goedkoop, lekker en het gebouw zelf is prachtig. In de oude kerk kan je genieten van verschillende gerechten uit Noord-Afrika en het Midden-Oosten. De gerechten zijn allemaal rond de 12 euro en dan zit je ook wel echt goed vol. Verder staan er ook enkele vegetarische gerechten op de kaart. Voor elk wat wils dus!

Adres: Albert Cuypstraat 182, 1073 BL Amsterdam

Pisa (Zuid)

Het kleine gebouwtje op het Scheldeplein heeft het lekkerste ijs van Amsterdam. Dat is wat de beoordelingen zeggen en ik kan het alleen maar beamen. Mijn huisgenote en ik zijn hier vaak te vinden als pauze tijdens het studeren. Warm weer of niet, als ze open zijn gaan we. Niet alleen mensen uit de buurt komen hier een ijsje halen; er komen zelfs mensen met de auto speciaal voor het ijs. Een echte aanrader dus!

Adres: Scheldeplein 22, 1078 GN Amsterdam

Eye Filmmuseum (Noord)

Het Eye filmmuseum is één van de bekendste musea van Amsterdam. Het gebouw heeft een schuine vorm en bevat een bioscoop, een tentoonstelling, een restaurant, een terras en een giftshop. Je kan meerdere dingen combineren. Zo gaan veel bezoekers eerst naar de tentoonstelling en eten of drinken ze daarna wat in het restaurant. Ook kan je eerst eten bij het restaurant om daarna meteen door te schuiven naar de bioscoop. Voor studenten is het eten hier aan de dure kant, maar gezellig borrelen op het terras kan prima.

Adres: IJpromenade 1, 1031 KT Amsterdam

Meer studentennieuws

netive stagiaire
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Amsterdam Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden