← Terug naar overzicht

Oktober: wat te doen in Amsterdam?

Het is weer tijd voor een nieuwe maand, met nieuwe activiteiten in en rondom Amsterdam. Inmiddels is school weer begonnen maar hiernaast is het ook leuk om interessante evenementen te bezoeken. Bovendien is het weer herfst dus tijd voor dus wat meer activiteiten binnen of juist mooie boswandelingen. Oktober, de maand waarin ADE (Amsterdam Dance Event), Halloween en nog veel meer activiteiten centraal staan. Lees snel verder want vandaag zet ik de leukste drie activiteiten en evenementen van oktober op een rijtje!

Zondag op het eiland

Zondag op het eiland: een zondagmiddag vol weemoed en mooie woorden. Thomas Verbogt, Roos van Rijswijk en Alma Mathijsen bieden ook dit seizoen literaire debutanten een podium en rollen de loper uit voor verhalenvertellers, schrijvers en dichters. Jan Eilander duikt naar parels uit de Nederlandstalige popgeschiedenis, en brengt ze met liefde en passie, ondersteund door Rob van Zandvoort, Koos Prins. Een heerlijke zondagmiddag vol literatuur onder het genot van een voorzichtig biertje of een verantwoord kopje thee. Een interessante middag dus juist voor ons als studenten om ons lekker te laten inspireren qua creativiteit. 

Amsterdam Dance Event

Ook dit jaar is het weer tijd voor ADE (Amsterdam Dance Event). Het festivalprogramma van ADE bevat het hele spectrum van elektronische subgenres, met meer dan 2500 artiesten die optreden in 140 van Amsterdam's beste muziek- en nachtlevenruimtes. In 2018 verwelkomde het festival 400.000 festivalbezoekers uit meer dan 100 landen op 140 locaties, waardoor het 's werelds grootste festival voor elektronische muziek is. Heb jij al kaartjes voor dit grootse festival in Amsterdam? 

Pure Markt

Even tijd voor wat natuur en ontspanning, zo na de drukte van Amsterdam Dance Event? De Pure Markt komt dit jaar weer naar het Amsterdamse Bos! Je vindt er pure producten, verkocht door de producenten zelf. Zij kunnen je informeren over de ingrediënten, herkomst en het productieproces. Ook op het gebied van non-food is er een mooi assortiment bijzondere producten. De markt is gratis toegankelijk. De Pure Markt is een reizende markt met een aantal vaste locaties binnen Amsterdam en wisselende locaties daarbuiten. De markt vind op zondag 20 oktober van 11:00 tot 18:00 uur plaats.

Wat gaan jullie deze maand doen? 

Meer studentennieuws

studentenkamer opknappen
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Amsterdam Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden