← Terug naar overzicht

September: wat te doen in Amsterdam?

Amsterdam

Het is weer tijd voor een nieuwe maand, met nieuwe activiteiten in en rondom Amsterdam. Inmiddels is de vakantie jammer genoeg alweer voorbij en is het tijd om (weer) terug naar school te gaan. Tijd om naast school wat ontspanning te zoeken en leuke activiteiten te ondernemen. Lees snel verder want, vandaag zet ik de leukste drie activiteiten en evenementen van september op een rijtje!

On the Roof Film Festival

Van 3 tot en met 6 september is het tijd voor het On the Roof Film Festival! On the Roof Film Festival vindt jaarlijks plaatst bij de Vrije Universiteit, deze heeft namelijk een dakterras.Vanaf deze grote hoogte wordt er sowieso gekeken naar uitzicht van de stad en ook naar de samenleving door middel van vier films uit de wereldcinema. Eerwraak, vruchtbaarheidsprogramma’s van de overheid, de kans om alles opnieuw te doen maar dan anders en de onmogelijke verwachtingen ten aanzien van vrouwen. Het zijn vier filmthema’s die de kijk op de maatschappij veranderen. Begin je nieuwe college of schooljaar goed op het dak van de Vrije Universiteit Amsterdam! Voor meer informatie over de films en het evenement kun je terecht op de site van On the Roof. 

Open Monumentendag

Op 14 en 15 september zijn in Amsterdam tientallen monumenten gratis te bezoeken die normaal gesproken niet toegankelijk zijn. Dit allemaal tijdens de Open Monumentendag. Dit jaar is het thema: Stadsvermaak, voor alle liefhebbers van sport, theater en eigenlijk ieder ander plezier. Daarnaast worden er tal van activiteiten georganiseerd zoals wandelingen, fietstochten en lezingen. Ook is er een speciaal junior- en avondprogramma. Op de site van Open Monumentendag vind je meer informatie over het complete programma.

Unseen Amsterdam

Van 20 tot en met 22 septemer vindt Unseen Amsterdam plaats. Unseen is gewijd aan hedendaagse fotografie. Unseen richt zich exclusief op wat nieuw is in de wereld van fotografie en biedt een podium voor aanstormend talent om hun werk te laten zien, evenals het presenteren van het nieuwste werk van gevestigde kunstenaars. Het evenement vindt voor de achtste keer plaats in de Westergas. Meer dan 300 opkomende en gevestigde kunstenaars uit alle hoeken van de wereld presenteren de meest baanbrekende ontwikkelingen in de fotografie. 

Wat gaan jullie in september doen?

Meer studentennieuws

study university library
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Amsterdam Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden