← Terug naar overzicht

Zo vind je een nieuwe studentenkamer in Amsterdam!

*een supermeauie studentenkamer*

Wil je eindelijk het echte studentenleven in en op kamers gaan? Of woon je al op kamers maar zoek je iets beters of iets nieuws? Hier vind je zeven manieren om een nieuwe woning te vinden in Amsterdam!

1. Via-via

Laten we eerlijk zijn, jij weet ook wel dat je niet zomaar een nieuwe kamer vindt. De beste manier is dat iemand je aandraagt als nieuwe huisgenoot. Via-via maak je het beste kans omdat degene die jou aandraagt een bekende is en hij/zij enthousiast over je kan vertellen. Van je vrienden moet je het hebben. Schakel dus al jouw connecties in die ook maar iets te maken hebben met Amsterdam of er al wonen. Vraag mensen of ze voor jou willen zoeken en rond vragen naar beschikbare kamers.

2. Kamernet

Kamernet is een website waar mensen beschikbare kamers op plaatsen met foto’s en een prijs. Je kan gratis een account aanmaken om de kamers te zien. Als je wil reageren op een kamer moet je een bedrag betalen voor een bepaalde tijd. Er staan nu meer dan 500 kamers online in en rondom Amsterdam.

3. Facebook

Op Facebook zijn er vele groepen met meer dan 1000 leden die kamers aanbieden en om een kamer vragen. Voorbeelden van zulke groepen zijn Kamer Gezocht/Aangeboden in Amsterdam, Zoekt kamer in Amsterdam Community en Kamers Gezocht/Aangeboden. Je kan een bericht over jezelf met je wensen sturen die door vele mensen worden gezien. Mocht iemand een kamer hebben, dan kan hij/zij gemakkelijk reageren. Diegene heeft gelijk een goed beeld van jou door je Facebook-profiel. 

4. Universiteit of Hogeschool, studentenwoningweb

Via je onderwijsinstelling kan je soms ook een kamer regelen. De UvA biedt een voorrangsregeling aan voor studenten die verder dan 40 kilometer van de universiteit wonen. De Vrije Universiteit zorgt ervoor dat je gemakkelijker op Uilenstede kan komen wonen. Studeer je ergens anders? Ga naar de site van jouw instelling en kijk of ook zij kamers aanbieden of regelen.

5. Studie- of studentenvereniging

Binnen een studievereniging of een studentenvereniging kan je veel nieuwe vrienden maken. Door lid te worden van een dergelijke hechte groep vergroot je je kans om een kamer te vinden in de hoofdstad. Sommige verenigingen hebben eigen huizen waar alleen leden wonen. Door actief lid te zijn en te vragen naar beschikbare kamers vergroot je je kans binnen korte tijd een nieuw optrekje te vinden!

6. DUWO / Room

DUWO is een organisatie die in samenwerking met de gemeente en onderwijsinstellingen kamers beschikbaar stelt voor studenten. Dit doen ze op hun eigen site en op room.nl waar veel kamers beschikbaar staan. Hoe langer je ingeschreven staat op hun site, hoe hoger je positie is voor een nieuwe kamer. Degene die het hoogst op de wachtrij staat kan na een bezichting de kamer accepteren of afwijzen. In dat geval gaat hij door naar nummer 2 enzovoort. Hoe eerder je je inschrijft, hoe eerder je hier een nieuwe kamer vindt!

7. Kameraanbod Amsterdam Studentenstad

Onze eigen site heeft naast blogs ook bijbanen en kamers beschikbaar. Neem hier een kijkje of er wat voor jou bijzit. Kom vaak langs om als eerste erbij te zijn als er nieuwe plekken vrij komen.

Meer studentennieuws

introductieweek
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Amsterdam Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden