← Terug naar overzicht

Zo maak je je studentenleven makkelijk!

kledingstomer

Sinds een jaar of 5 woon ik op mijzelf. Ik vind het nog iedere dag heerlijk om zelf te beslissen wat ik vanavond ga eten en wanneer ik m'n wasjes draai. En ondanks dat het niet m'n favoriete onderdeel is, valt het huishouden doen echt wel mee. Maar er is één ding waar ik een gloeiende hekel aan heb: strijken. Who's with me?

Strijken? Nee, bedankt!

Strijken vind ik stom om te doen en zonde van m'n tijd. Dat ding wordt mega heet en ik ben gewoon zo onhandig dat ik gauw een mooi shirtje verpest door te lang die strijkbout erop te houden. Mijn oplossing: kleding kopen die niet te erg kreukt. Strijken doe ik inmiddels helemaal niet eens meer aan en als een kledingstuk is gekreukt, was ik het gewoon nog eens en probeer ik het nog netter op te hangen tijdens het drogen. Yep, no shame.

Stomen

Tegenwoordig zie je in menig kledingwinkel in een hoekje wat stoom tevoorschijn komen. Zij hebben een kledingstomer in de winkel, want ook zij hebben geen tijd om te strijken. Of zin. En gekreukte kleding in je winkel is een absolute no go. Op een snelle manier krijg je met zo'n stoomapparaat alle kreukels uit de kleren. Toen dacht ik: dat wil ik ook! Nooit meer strijken, maar je kleren rechttrekken met stoom, heel ideaal als je het mij vraagt!

Het gebruik

Een kledingstomer gebruikt hete stoom om de kreukels uit je mooie jurkjes en overhemden te halen. Het enige wat je hoeft te doen is erlangs bewegen met de stoom. De stoom is wel erg heet dus zorg dat je niet jezelf raakt, want dat kan zeer doen. De stoom wordt gemaakt met behulp van het water in een reservoir, dus je shirtje kan een beetje vochtig voelen direct na het stomen. Hang hem nog een minuutje uit zodat alles opdroogt én je je kreukvrije shirtje laat afkoelen. Trek je je warme shirt aan dan heb je kans dat er snel weer kreukels inzitten.

Life hacks met stoom

Naast het stomen en ontkreuken van je kleding kun je het voor veel meer dingen in huis gebruiken. Het is een heuse lifehack als je het mij vraagt. Zo kun je ook je (nieuwe) gordijnen ontkreuken. Een keer in de zoveel tijd was ik m'n gordijnen, maar ze komen er altijd beroerd uit vanwege de kreukels. Inmiddels weet je dat ik niet aan strijken doe dús hoop ik dat de kreukels er vanzelf uit gaan. Maar met m'n stoomapparaat hoeft dat niet meer! En met kerst krijg jij een perfect strak tafelkleed met behulp van je kledingstomer! Ook kun je de kledingstomer gebruiken om schoon te maken, want de stoom is gloeiend heet en dus doodt het bacteriën. Handig voor de nare hoekjes in de keuken en badkamer.

Ben jij team stijken of team stomen? 

Meer studentennieuws

introductieweek
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Amsterdam Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden