← Terug naar overzicht

Onontdekte pareltjes van Amsterdam

iamsterdam

Iedereen kent de hoogtepunten van Amsterdam zoals het Vondelpark, de Kalverstraat en het Rijksmuseum. Maar er zijn veel meer leuke plekjes. Ik neem je mee op een stadstochtje langs een paar onontdekte pareltjes.

Amstelpark

Ik blijf het toch zeggen, maar het Amstelpark is en blijft mijn favoriete park in Amsterdam. Met de verschillende activiteiten staat het voor mij ver boven het vondelpark. Plus, je hebt er een stuk minder mensen. Families zoeken het treintje op, of de dieren, maar als studentje kan je prima een rustig plekje vinden om te chillen, of te studeren als het een te mooie dag is om binnen te zitten. En, als eerste date kan je er ook gezellig minigolven.

Arent Jan Ernststraat 1

We are vintage

Op een avontuur met een vriendin van de middelbare besloten wij om voor het eerst in ons leven een vintage kledingwinkel te bezoeken. En waar kan je die zoektocht beter beginnen dan in Amsterdam, een wereldstad waar je alles tegen kan komen. Dus wij gingen op zoek, en vonden dit pareltje van een winkel. We are vintage is een ruime, gemoedelijke winkel met veel verschillende kledingstukken. Er zijn veel iconische dingen die eigenlijk niet te missen zijn in de kledingkast van een fashion-forward trendsetter. Of fashion-backward, want alles in de winkel is vintage. Niet te verwarren met de kringloopwinkel, want deze kleding en accessoires zijn gefilterd op kwaliteit.

Eerste Van Swindenstraat 43

Pantheon Boekhandel

Ik heb een vreselijk gevoel voor richting, en het is dan ook niet nieuws als ik weer een keer verdwaald ben. Op 1 van mijn dwaaltochten door Amsterdam ben ik langs Pantheon Boekhandel gekomen. Ik vond het een erg gemoedelijke sfeer hebben, en ze hadden veel goede boeken, dus heb ik even de kasten doorgezocht en ben vertrokken met 3. Eén van die boeken was “Negendoder” van Ule Hansen. Het was een ongecorrigeerde proef, niet bestemd voor de verkoop, en op de achterkant stonden allemaal dingen over de campagne. Ik vond het supergaaf dat dat in de winkel lag daar, en zo is mijn liefde voor deze winkel begonnen!

Sint Antoniesbreestraat 134

Boom Chicago

Als je vrienden uit andere studentensteden naar jouw stad komen wil je wel wat speciaal entertainment om ze te overtuigen dat Amsterdam superieur is. Boom Chicago heeft improvisatieshows die je dat entertainment zeker weten brengen. Je kan er een drankje bij bestellen en genieten terwijl andere mensen je bezoek vermaken.

Rozengracht 117

TonTon Club

TonTon Club is een echte old-school arcade, met “Dance Dance Revolution” en “Guitar Hero”. Ik ben erheen gegaan met een vriendin, in plaats van uitgaan in de Pijp, en ik kan je zeggen dat dit echt een goede onderneming was. Je kan hier ook heen als eerste date, zodat je erachter komt hoe diegene is als ze afgemaakt worden bij airhockey 😉 En als je helemaal moe bent van al dat winnen, kan je een drankje doen en even afkoelen.

Polonceaukade 27

Er zijn zoveel meer leuke plekjes te vinden, en café's en restaurantjes genoeg, maar die kan je stapje voor stapje zelf of met vrienden ontdekken. Het leukste aan onontdekte pareltjes is dat je ze zelf kan vinden. Als je nog meer leuke plekjes weet, laat het me weten, ik ben altijd op zoek naar iets nieuws en leuks! Je kunt me mailen op bloggers@studentensteden.nl.

Meer studentennieuws

Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Amsterdam Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden