← Terug naar overzicht

6 x de leukste studeerplekjes in Amsterdam

Studeren

De zomer vakantie is jammer genoeg voorbij, tijd om weer fris en fruitig een nieuw schooljaar te starten en dus in de boeken te duiken! Om dit zo leuk en aangenaam mogelijk te maken, is het vaak een goed idee om dit buitenshuis te doen. Als ik uit mijn eigen ervaring spreek, word ik thuis altijd afgeleid door van alles en nog wat om me heen. Vandaar dat ik het zelf erg fijn vind om op een locatie buitenhuis te studeren. Hier kan ik me vaak beter concentreren en ben ik beter gefocusd op het studiemateriaal. Vandaag zet ik de leukste 6 studieplekjes van Amsterdam voor je op een rijtje!

1. Lebkov

Zelf vind ik het altijd leuk om bij Lebkov bij de Zuid-As te gaan studeren, deze is namelijk lekker dicht bij de Vrije Universiteit én hier vind je de lekkerste koffies en gebakjes. Aanrader om voor of na je college's nog een aantal uurtjes te vertoeven als het te druk is in de Universiteits Bibliotheek!

2. The Student Hotel

Een andere goede studie spot is The Student Hotel, je hebt er hier 2 van in Amsterdam: Amsterdam City en Amsterdam West. In dit hotel zijn goede studeerplekken te vinden waar je rustig aan het werk kan. Er is WiFi-verbinding aanwezig, stopcontacten en ook nog eens lekkere koffie. 

3. De Ysbreeker

Bij De Ysbreeker kun je vanaf 8:00 uur terecht, handig als je extra vroeg wilt beginnen met studeren. Het is echt ideaal om hier je studiedag te beginnen met een lekker ontbijtje en een verse koffie. Je vindt De Ysbreeker aan de Amsterdamse Amstel!

4. Coffee & Coconuts

De vierde studeer plek Coffee & Coconuts, vind je in de Pijp! Bij deze studeer plek, waar je heerlijk kunt studeren kun je terecht voor koffie én je raadt het al: verse kokos. Je bent hier vast niet de enige die met zijn neus in de boeken zit want deze plek is een populaire onder studenten. 

5. Anne & Max

Anne & Max heeft vestigingen door heel Nederland en heeft er zelfs meerdere in Amsterdam. Anne & Max is een heerlijke plek om te studeren door de vele stopcontacten, snelle WiFi én energieboosts oftewel smoothies! 

6. Volkshotel

In het Volkshotel heb je de ‘Werkplaats’. De naam zegt het eigenlijk al; hier vind je flexplekken waar je lekker én leuk kunt werken of studeren. Bovendien zijn er hier speciale werkcabines waar je fijn kunt doorwerken. 

Wat is jouw favoriete studeerplek? 

Meer studentennieuws

Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Amsterdam Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden