← Terug naar overzicht

Staycation in Amsterdam!

Als student leef je met een budget. Je kan dus niet even lekker een vakantie naar de tropen boeken zonder een flink aantal uur gewerkt te hebben. Maar je kan wel lekker in Nederland blijven! Er zijn genoeg leuke activiteiten in Amsterdam die jouw Staycation helemaal tiptop maken.

Picknick in het park

Amsterdam stikt van de parken, maar mijn favoriet zal toch altijd het Amstelpark blijven. Met het treintje en de dieren die er te vinden zijn is het een echte familietrekker, maar ook als student kan je er fijn picknicken. En als je nou geen zin hebt om je eigen mandje vol snacks mee te nemen, kan je er ook op het terras wat drinken, of pannenkoeken eten!

Het Vondelpark (met openluchttheater!) is ook een heerlijke plek, midden in de stad. Je kan even ontsnappen aan de drukke straatjes vol toeristen, maar als je even het park uitloopt kan je alles vinden waar je hartje naar smacht.

Een hapje en een drankje

Er zijn honderden restaurantjes te vinden in Amsterdam, dus de keuze is reuze! Aan de Amstel kan je bijvoorbeeld veel leuke restaurantjes vinden met leuk uitzicht, maar je kan ook voor iets aparts gaan, zoals een dakterras. Hopp is een leuk restaurant waar je gezellig op het dak van het gebouw kan eten. En je kan ook naar een restaurant met wat entertainment, zoals Supperclub. Hier lig je op grote bedden terwijl er live muziek wordt gespeeld.

Toch liever een cocktail? Probeer de Skylounge! Dit is, je raadt het al, een roof-top lounge bar met panoramisch uitzicht over heel Amsterdam. Het is een eenmalig bezoek, want het is wel een beetje prijzig, maar je mag jezelf best een keer verwennen tijdens je staycation. Ook de Waterkant is een leuk terras, opgericht met het idee van Paramaribo in het achterhoofd. Je hebt hier een gezellige en relaxte sfeer aan de waterkant, dus zeker een Place2Be.

Liever gewoon de stad in en een terrasje pakken on the go? Ga richting het rembrandtplein en het Thorbeckeplein. Hier zijn genoeg eettentjes en terrasjes om je honger te stillen. En na de tijd kan je gezellig even de bar induiken of richting de Pijp bewegen!

Activiteiten

Van 27 juli tot 4 augustus is het Pride Amsterdam! Maak je deel uit van de LGBTQ+-community of ben je een supporter, dan kan je dit evenement niet missen! Het thema van dit jaar is “Remember the past, create the future”. De Canal Parade is op de laatste zaterdag, dus probeer dan vooral een plekje langs de grachten te bemachtigen!

Van 9 tot en met 18 augustus is het Grachtenfestival in volle actie. Veel jonge musici van over de hele wereld komen hier om jullie te verrassen met hun muziek. Met meer dan 250 concerten op 90 verschillende plekken in Amsterdam kan je muziek van alle genres vinden.

Op het Stenen Hoofd stadsstrand bekijk je films met uitzicht op het IJ. Pluk de Nacht is een filmfestival met pareltjes van films uit filmfestivals die niet in Nederland vertoond zijn. Er zijn ook kunstprojecten en middagactiviteiten en heerlijke eettentjes. Plus, de Pluk-bar opent iedere dag om 4 uur. Het festival is vrij toegankelijk en loopt van 14 tot en met 24 augustus.

Er zijn natuurlijk nog veel meer dingen te doen tijdens je staycation, dus ik spoor je vooral aan zelf op avontuur te gaan. Amsterdam is immers een wereldstad, en het bruist hier van de activiteiten. Maar heb je zin om eens een keertje helemaal niks te doen snap ik dat ook helemaal. Er is niets beter dan lekker uitslapen en even lekker te relaxen thuis…

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Amsterdam Studentenstad!

Junior Content Creator worden

Meer studentennieuws

lights light bulbs
Abonneren op