← Terug naar overzicht

Augustus: wat te doen in Amsterdam?

Het is weer tijd voor een nieuwe maand, met nieuwe activiteiten in en rondom Amsterdam. Inmiddels is het alweer zomer, de vakantie begonnen en we kunnen er dus lekker op uit in en rondom Amsterdam. We hoeven niet op vakantie om ons te vermaken, want dat kan ook heel goed in Amsterdam. Natuurlijk vinden in augustus net zoals in juni en juli verschillende festivals plaats, maar daarnaast zijn er ook nog heel veel andere dingen te doen in Amsterdam deze maand. Lees snel verder want, vandaag zet ik de leukste drie activiteiten en evenementen van augustus op een rijtje!

De Parade Amsterdam 2019

Van 9 augustus tot en met 25 augustus vindt in het Martin Luther Kingpark de Parade plaats. Op de Parade spelen zo’n 80 theater-, dans- , mime- en muziekvoorstellingen voor jong en oud in de theatertenten. Merendeel van de voorstellingen zijn speciaal voor het festival gemaakt en alleen op de Parade te zien. Iedere dag staan er verschillende voorstellingen op de planken. Deze duren gemiddeld zo’n 30 minuten, waardoor je makkelijk twee, drie of zelfs vier voorstellingen kan zien op een avond. Naast de avondvoorstellingen is er iedere dag een uitgebreide KinderParade met theatervoorstellingen, muziekoptredens en workshops. Iedere avond spelen er live-bands die gratis toegankelijk zijn. Bovendien kan je op de Parade ook heerlijk eten! Voorstellings- en toegang terreinkaartjes koop je online of op het Paradeterrein, lekker studentproof al vanaf €4,50. 

Grachtenfestival

Van 9 augustus tot en met 18 augustus, is het tijd voor het Grachtenfestival in de grachten van Amsterdam! Ieder jaar in augustus wordt tien dagen lang het Grachtenfestival georganiseerd. Het zomerfestival voor klassieke muziek, jazz en muziek uit andere culturen. Jonge musici van over de hele wereld verrassen je met hun eigen muzikale verhaal. Wie de rising stars van de toekomst wil leren kennen, komt naar het Grachtenfestival! Verleden, heden en toekomst komen samen in eigentijdse combinaties van musici, genres en locaties. Daarbij dient de stad Amsterdam, van oost tot west en van noord tot zuid, als decor. Met meer dan 250 concerten op 90 verschillende locaties. Kijk voor meer informatie over het programma en eventuele tickets op de site van het Grachtenfestival!

Uitmarkt

De Uitmarkt is de landelijke opening van het culturele seizoen. Deze vindt plaats van 23 tot en met 25 augustus. Het Museumplein wordt het culturele hart voor de 42ste-editie van de Uitmarkt.Drie dagen lang zijn er hier zo’n driehonderd theater-, dans-, muziek- en cabaretoptredens te zien. Maar ook het nieuwste van het nieuwste op het gebied van literatuur, film, museale kunst en nieuwe media is hier te ervaren. Met een half miljoen bezoekers, 2000 artiesten en 28 podia is de Uitmarkt uitgegroeid tot het grootste culturele festival van Nederland. En dat alles helemaal gratis. De Uitmarkt vindt traditiegetrouw het laatste weekend van augustus plaats in Amsterdam 

Ga jij deze maand één van deze festivals/evenementen bezoeken?

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Amsterdam Studentenstad!

Junior Content Creator worden

Meer studentennieuws

lights light bulbs
Abonneren op