← Terug naar overzicht

4 bijzondere bijbanen in Amsterdam

Word blogger!

Vrienden die in de horeca of telemarketing werken kennen we allemaal. Maar wil jij dit jaar nog een nieuw bijbaantje dat geheel anders is dan de doorsnee bijbaan? Lees dan snel verder want dit zijn 4 bijzondere bijbanen voor studenten in Amsterdam.

Mystery shopper

Er bestaan veel baantjes als mystery shopper. Hierbij beoordeel je winkels of restaurants terwijl je je voordoet als normale klant. Je let dan op klantvriendelijkheid, hygiëne en het naleven van regels. Minderjarigen proberen zo vaak drank of sigaretten te kopen. Bedrijven die worden gecontroleerd vragen overigens vaak zelf om te kijken of hun werknemers wel goed hun werk doen. De medewerkers zijn niet op de hoogte dat jij hen beoordeelt waardoor je een eerlijk beeld krijgt van de medewerkers. De mystery shopper wordt meestal ingehuurd door de winkels zelf. Vaak moet je een rijbewijs hebben om te mogen solliciteren, aangezien je over het algemeen met de auto naar de locatie gaat.

Junior Content Creator bij AmsterdamStudentenstad

Weet jij de leukste hotspots en beste studeerplekken te vinden in Amsterdam? Of wordt er een tof feestje gegeven waar jij bij bent? Ben je op de hoogte van de nieuwste winkels, budgetproef restaurantjes en het laatste studentennieuws? Ga dan als Junior Content Creator aan de slag en schrijf hier je eigen blogs over. Je informeert hiermee andere studenten in Amsterdam. Heb je een vlotte pen en schrijf je ook nog is foutloos Nederlands? Dan zoeken wij jou! Wil jij geld verdienen met jouw blogs?

Gids

Als student ken je vaak de stad op je duimpje. Veel bedrijven organiseren stadstours en zoeken daarvoor studenten. Je moet goed Engels kunnen praten maar dat hoeft niet in alle gevallen. Dagelijks krijg je toeristen die de leukste feitjes en de geschiedenis van de stad willen horen. Ga gezellig op pad en vermaak iedereen met jouw verhaal. Gids kan je ook zijn in musea, brouwerijen, tentoonstellingen of op een rondvaartboot.

Kistendrager

Een heel eervol beroep, kistendrager, wordt steeds vaker gedaan door studenten. O.a. Ferentes in Amsterdam zoekt studenten die naast hun studie dit interessante en respectvolle werk willen doen. Als kistendrager til je de kist tijdens een begrafenis naar en uit de auto. Vaak is er werk genoeg maar men kan niet heel ver vooruit plannen. Je tilt meerdere kisten per dag maar hebt onderweg tussen de opdrachten door tijd voor ontspanning en rust.

Meer studentennieuws

introductieweek
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Amsterdam Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden