← Terug naar overzicht

5 uiteenlopende studentenverenigingen in Amsterdam

Ga je volgend jaar in Amsterdam studeren en wil je vrienden maken buiten je studie om? Word dan lid van een studentenvereniging. In deze blog beschrijf ik vijf verschillende verenigingen!

1. ASDV Bonaparte

Bonaparte is sinds 1998 een debatvereniging en heeft ongeveer 150 leden waarvan er veertig actief zijn. Ze noemen zichzelf de beste debatvereniging van Nederland. Ze debatteren en borrelen op dinsdag maar er geldt geen opkomstplicht. In de vereniging draait het om eloquentia, gezelligheid, bier, ouwehoeren en vrienden. Geborreld wordt er in sociëteit Pylades of in de Meervaart. De contributie bedraagt 45 euro en er is geen ontgroening. De vereniging neemt vaak deel aan debatwedstrijden en organiseert zelf ook toernooien.

2. Navigators Studentenvereniging Amsterdam (NSA)

NSA is sinds 1990 een christelijke studentenvereniging in Amsterdam waar het draait om Bijbel en bier. De vereniging kent ongeveer 200 leden en is de grootste christelijke studentenvereniging in Amsterdam. Hun motto luidt: Christus kennen en Hem bekend maken. Elke woensdagavond komt men samen om samen wat te leren uit het geloof en om te borrelen in sociëteit Pylades. De contributie bedraagt 110 euro per jaar en er is een ontgroeningsweekend.

3. Amsterdamse Studentenvereniging Gay (ASVGay)

ASVGay is een studentenvereniging sinds 2010 en bestaat uit ongeveer 350 leden. Er is geen ontgroening en de contributie bedraagt 50 euro per jaar. ASVGay staat open voor homoseksuele, lesbische, biseksuele, transgender en queer studenten. Er is op woensdag een borrel in Numb (Amstel 54). De vereniging onderneemt graag activiteiten en heeft zelfs een eigen boot in de Gay Pride!

4. Nereus

Nereus is een studenten roeivereniging sinds 1885 en bestaat uit ongeveer 1000 leden. Het noemt zichzelf de ideale combinatie tussen het leven als topsporter en student. De leden zijn toproeiers en winnen internationale prijzen. De vereniging kent een lichte ontgroening en een contributie van 180 euro per jaar. Op dinsdag en donderdag wordt er geborreld in hun eigen soos, sociëteit Nereus.

5. Amsterdamse Studentenvereniging voor Internationale betrekkingen (Sib)

Sib is een internationale studentenvereniging, onderdeel van de Verenigde Naties en het heeft met meerdere locaties door het land. Sib bestaat sinds 1947 en heeft ongeveer 180 leden. Er wordt veelal Engels gepraat, het kent geen ontgroening en heeft een contributie van 50 euro per jaar. Je hebt geen verplichtingen, je kan zo actief worden als je zelf wil in commissies en societies. Er worden vaak masterclasses en activiteiten georganiseerd naar Ngo’s of ambassades. Op woensdag borrelen ze in café Havelaar of café Fest.

Meer studentennieuws

introductieweek
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Amsterdam Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden