← Terug naar overzicht

Juli: wat te doen in Amsterdam?

Het is weer tijd voor een nieuwe maand, met nieuwe activiteiten in en rondom Amsterdam. Inmiddels is het alweer zomer, bijna vakantie als het goed is en kunnen we er dus weer lekker op uit in Amsterdam. Natuurlijk vinden in juli net zoals in juni verschillende festivals plaats, maar daarnaast zijn er ook nog heel veel andere dingen te doen in Amsterdam deze maand. Lees snel verder want, vandaag zet ik de leukste drie activiteiten en evenementen van juli op een rijtje!

Over het IJ Festival

Van 5 juli tot en met 14 juli is het tijd voor Over het IJ Festival. Over het IJ Festival is het locatietheaterfestival dat de stad als inspiratiebron én podium gebruikt. Dit jaar presenteert het festival zo'n 50 vernieuwende en tegendraadse locatietheaterproducties op de NDMS-werf en dieper in Amsterdam-Noord. Hiervan zijn er maar liefst 20 premières. Ga met de pont over vanaf het Centraal Station en je loopt zo het festivalterrein op.  Op de site van het festival vind je meer informatie over de verschillende voorstellingen die er zijn en hoe je aan tickets komt. Mocht je een fan zijn van theater en ook festivals leuk vindt, bezoek vooral dit theaterfestival dan eens!

Kwaku Summer Festival

Ieder weekend van zaterdag 13 juli t/m zondag 4 augustus is het tijd voor Kwaku Summer Festival! Het Kwaku Summer festival vindt deze vier weekenden zoals gebruikelijk plaats in Nelson Mandelapark in Amsterdam Zuidoost. Het Kwaku Summer Festival is een grootse viering van culturele diversiteit en identiteit in het stadsdeel Zuidoost met cultuur, sport en eten als belangrijkste uitingsvormen. Mocht jij nou benieuwd zijn naar onder andere het eten van verschillende culturen? Ga dan vooral eens naar Kwaku toe, hier vind je de lekkerste gerechten uit de Surinaamse, Javaanse, Hindoestaanse, Caribische, creoolse en Afrikaanse keuken. Naast de 100 foodstands op Kwaku, zijn er ook optredens van verschillende Nederlandse artiesten zoals Tabitha, Young Ellens en Poke. Bij Kwaku gaat het allemaal om cultuur, een super leuke ervaring om gewoon eens mee te maken. Dagtickets voor Kwaku voor Kwaku kosten tussen de 6 en 9 euro, prima studentproof dus!

Pride Amsterdam

Een activiteit die natuurlijk niet mag ontbreken in de maand juli is de Pride Amsterdam. Vanaf 27 juli tot en met 4 augustus is het tijd voor de Pride. Pride Amsterdam is een festival om te vieren dat je kunt zijn wie je bent en mag houden van wie je wilt. Een aantal dagen per jaar bepalen LHBT’s (Lesbisch, Homo, Biseksueel en Transgender)  in de hoofdstad de norm. Op 27 juli trapt de Pride af met Pride Park in het Vondelpark, hier zijn volop activiteiten zoals Rainbow Market, sport en spel door Pride & Sports en Youth Pride NL. Naast Pride Park, zijn er deze dagen verschillende activiteiten en events georganiseerd zoals verschillende tentoonstellingen, concerten, diners, festivals, street parties Pride Walk en niet te vergeten vindt natuurlijk op 3 augustus de spectaculaire Canal Parade plaats. Dit is een geweldige ervaring om eens mee te maken!

Ga jij deze maand één van deze festivals/evenementen bezoeken?

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Amsterdam Studentenstad!

Junior Content Creator worden

Meer studentennieuws

Abonneren op