← Terug naar overzicht

Juni: wat te doen in Amsterdam?

Het is weer tijd voor een nieuwe maand, met nieuwe activiteiten in en rondom Amsterdam. Inmiddels is het alweer bijna zomer en kunnen we er dus weer lekker op uit in Amsterdam. Natuurlijk vinden in juni verschillende festivals plaats, maar daarnaast zijn er ook nog heel veel andere dingen te doen in Amsterdam deze maand. Lees snel verder want, vandaag zet ik de leukste drie activiteiten en evenementen van juni op een rijtje!

Vondelpark Openluchttheater

Vanaf juni is het weer tijd voor het het Vondelpark Openlucht Theater. Dit theater staat bekend om z’n optredens in het Vondelpark in de zomermaanden. Van mei tot september is er elk weekend een uiteenlopend programma met muziek, comedy, jeugd, dans en klassieke concerten. Met de zon, het mooie park en de goede sfeer is er voor ieder wat wils! Op 2 juni is er vanaf 14.00 een seizoensopening en vanaf dan is het iedere vrijdag, zaterdag én zondag tijd voor het openlucht theater. De toegang is altijd gratis (er kunnen donaties gegeven worden)! 

ROEF

Op zaterdag 7 en zondag 8 juni is het tijd voor ROEF! Het 'hoogste' festival van Amsterdam vindt plaats op verschillende locaties. Vraag je je nou af waarom het het hoogste festival genoemd wordt? Dat komt doordat het gehele festival op de mooiste dakterassen van Amsterdam wordt gehouden. Tijdens deze eerste ROEF-weekender, ontdek je innovatieve daken, groene oases, live muziek en theatrale verrassingen. Ook is er een silent disco, waar je de zonsondergang tegemoet kan dansen. ROEF wordt mede georganiseerd om duidelijk te maken dat slechts een klein deel van de daken maar benut wordt. Bovendien wordt het steeds drukker in de stad én meer groen is natuurlijk van belang voor een beter klimaat. Ben jij overtuigd? Haal je kaartje dan snel zodat je deel kan zijn van dit mooie maar vooral super leuke initiatief. 

Oh My! Music Festival 2019

Als je net zoveel als hiphop en urban muziek als mij houdt, kijk dan snel of er nog kaartjes zijn voor Oh My! Music Festival 2019. Op 29 en 30 juni vindt het grootste urban festival in Nederland weer plaats in het Arenapark. Er staan grote, internationale namen als Meek Mill, Wizkid, Trey Songz en Tory Lanez in de line up. Ook de Nederlandse urban scene wordt goed vertegenwoordigd door artiesten als Josylvio, Frenna, Broederliefde en echt nog heel veel meer. Een festival dat je zeker even aan je lijstje toe moet voegen als je van dit soort muziek houdt.

Wat gaan jullie in juni doen? Misschien een van deze toffe foodfestivals deze zomer in Amsterdam meepakken

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Amsterdam Studentenstad!

Junior Content Creator worden

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

 

Meer studentennieuws

amsterdamse student apps simyo
Abonneren op