← Terug naar overzicht

4 verrassende ideeën voor jouw zomervakantie

Het is weer bijna zomervakantie! Heb je nou nog geen plannen voor de zomervakantie en wil je eens anders op vakantie gaan? Dan zijn hier vier verrassende tips die jouw reis aankomende zomer anders en leuker maken!

1. Interrail

Een eerste idee klinkt misschien saai maar met de trein reizen biedt heel veel mogelijkheden! Je stapt op Amsterdam Centraal op de trein en komt vanzelf aan op je volgende bestemming. Onderweg zie je veel van de omgeving en kan je heerlijk ontspannen. Treinen hebben vaak vermaak en catering aan boord waardoor jij je niet hoeft te vervelen. Vanaf Amsterdam kan je naar Brussel, Parijs, Berlijn en vele andere Duitse steden. 

Daarnaast is het goed voor het milieu; een trein stoot vele malen minder CO2 uit dan een vliegtuig. De natuur zal blij met je zijn. Wij zijn fan van Interrail!

2. Srprs.me

Wil je geen gedoe of geruzie in het zoeken naar een leuke bestemming? Laat srprs.me voor jou alles regelen! Op de site van Srprs.me geef je aan wanneer, met wie en hoelang je op vakantie wil. Je kan bestemmingen opgeven waar je niet heen wilt. Zij regelen dan al je tickets en hotels. Waar je uiteindelijk heen gaat, dat wordt pas bekend op Schiphol! Zo heb je een superleuke vakantie, waarbij alles voor je geregeld wordt en je komt op een verrassende plek uit.

3. Liften

Het klinkt misschien niet aantrekkelijk maar het is super voordelig; liften! Bereid je goed voor en begin op een tankstation ergens in het land. In Amsterdam is er een speciale liftplaats bij station Amsterdam Amstel. Als je richting Utrecht of Duitsland wilt kun je daar snel opgepikt worden. Zorg ervoor dat je altijd een telefoon bij je hebt die is opgeladen en waarmee je kunt bellen. Mocht er iets misgaan dan kan je altijd iemand bereiken!

Haal van tevoren wat karton en een dikke stift, dan vind je in de kortste tijd iemand die je wel mee wil nemen. Onderweg kom je de leukste mensen tegen en heb je de leukste gesprekken. Bereid je voor op dat het soms niet wil lukken, maar zit niet bij de pakken neer en houd altijd vol!

4. Busreis

Een busreis kan ook een goede oplossing zijn. Busreizen zijn er naar diverse vakantielocaties. Je kan opstappen op diverse locaties in Nederland en onderweg maak je in de bus al nieuwe vrienden voor op je vakantie. Daarnaast is het vaak veel goedkoper dan met het vliegtuig waardoor je meer geld overhoudt voor de vakantie zelf.

Vanaf Amsterdam gaan er Flixbussen naar meer dan 100 verschillende steden in Europa. Beachmasters biedt zelfs geheel verzorgde busreizen aan naar de Spaanse kust vanaf Amsterdam.

Wil jij dolgraag op vakantie, maar zegt je portemonnee nee? Zoek dan een bijbaantje die ook studiegerelateerd is, zo vang je twee vliegen in één klap!

Meer studentennieuws

introductieweek
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Amsterdam Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden