← Terug naar overzicht

3 x de leukste binnenlandse stedentrips

Amsterdam is natuurlijk één van de leukste steden van Nederland én er is altijd wat te doen. Soms is het echter ook leuk om er eens op uit te gaan en te kijken wat er in de rest van Nederland allemaal te zien en te doen is. Vandaag zet ik voor jullie 3 keer de leukste stedentrips binnen Nederland op een rijtje!

Den Haag

Oh oh Den Haag, de mooie stad achter de duinen. Mocht je nou nog nooit in Den Haag zijn geweest, is het zeker de moeite waard om eens een bezoekje te brengen. In Den Haag vind je verschillende gebouwen die een grote rol spelen in de Nederlandse politiek én die ook nog eens mooi zijn om te bekijken. Van het Binnenhof en de Hofvijver tot het Vredespaleis. In Den Haag kun je héél goed cultuur snuiven en bovendien kun je er erg goed shoppen, drankjes drinken en mocht het nou heerlijk weer zijn kun je ook een bezoekje brengen aan Scheveningen. Op de site van Den Haag Studentenstad kun je ook verschillende tips vinden voor leuke zaakjes en activiteiten in Den Haag!

Leeuwarden

Leeuwarden klinkt misschien erg ver weg vanuit Amsterdam en is misschien niet de eerste stad die in je opkomt om een stedentrip naar te maken. Ookal is het inderdaad niet dicht bij de deur, het is zeker leuk om eens naar Leeuwarden toe te gaan. Leeuwarden was in 2018 nog de Culturele Hoofdstad van Europa. Naast een gezellig centrum met winkelstraten, grachten en restaurantjes heeft de stad nog een groot pluspunt: je staat hier zo midden in de mooie natuur. Breng een bezoekje aan Nationaal Park Lauwersmeer of ga wadlopen! Dit voelt als een vakantie in eigen land.

Middelburg

Middelburg klinkt, en is misschien, nog wel verder van Amsterdam verwijderd dan Leeuwarden, maar genieten doe je écht in Zeeland. De zee is hier letterlijk altijd binnen handbereik. Middelburg wordt ook wel het kleine Amsterdam van Zeeland genoemd. Die vergelijking lijkt niet zomaar uit de lucht te komen vallen! Je hebt hier namelijk grachten, karakteristieke oude huizen en allerlei verschillende unieke winkeltjes. Echter loop je in Middelburg gewoon van de ene kant van de stad, naar de andere. Combineer een dagje Middelburg met het bezoeken van het Zeeuwse strand. Maak een wandeling langs het strand, bij voorkeur bij zonsondergang, dit geeft je gelijk een vakantie gevoel.

Welke stad ga jij binnenkort bezoeken? Kies je voor Den Haag, lees dan deze blog waarin we je vertellen over wat je allemaal moet doen als je een dagje in Den Haag bent!

Meer studentennieuws

netflix
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Amsterdam Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden