← Terug naar overzicht

De beste tattooshops van Amsterdam op een rijtje

tattoo

Onder onze generatie zijn tattoos bijna niet meer weg te denken. Vroeger werden tattoeages veel minder gewaardeerd en was het zelfs een beetje een taboe. Tegenwoordig is dit helemaal niet meer het geval en hebben een heleboel verschillende mensen een tattoo. Zelfs studenten! Zo ben ik ook een sleeve begonnen, wat mij een mooie aanleiding leek om te checken wat de beste tattooshops van Amsterdam zijn. En dit zijn er nogal wat!

Ink District

Bij het laten zetten van een tattoo, is het altijd aan te raden om de juiste tattoo artiest te vinden. Elke tatoeëerder heeft namelijk een eigen stijl en specialisme. Ink District heeft naast de vaste tattoo artiesten, ook regelmatig guest artists. Dit zijn artists (soms uit het buitenland) die een dag of drie aanwezig zijn in de shop om hun talent te benutten. Interesse in een afspraak? Check dan even de website van Ink District of ga langs bij de Nieuwezijds Voorburgwal 38.

Sakura Tattoo Amsterdam

Dit is een grote en bekende tattooshop aan Zeedijk 58a in Amsterdam. Bij Sakura worden een hoop verschillende tatoeëerders ingezet, waaronder eigenaar en oprichter Richard. Hij zet al sinds 1996 professionele tattoos en heeft officieel de deuren van Sakura geopend. Hij is zelf het liefst bezig met de ‘Japanse stijl’, maar beheerst verschillende andere stijlen. Een andere reden waarom Sakura een van de beste tattooshops van Amsterdam is: er zijn verschillende tattoo artiesten uit het buitenland werkzaam, zoals de Italiaanse Oliver en Heather uit de VS. Door de verschillende stijlen en invloeden van verschillende culturen, is deze tattooshop een aanrader voor mensen die nog twijfelen over wat hun volgende plaatje precies wordt. Ben jij nog niet volledig overtuigd? Maak dan snel kennis met de crew van Sakura Tattoo Amsterdam!

Gentle Ink

Gentle Ink is een van de beste tattooshops van Amsterdam en heeft twee tattoo artists: TJ en Kaj. Alhoewel ze weinig over zichzelf naar buiten brengen op de website, is te zien dat ze enorm veel passie voor hun beroep hebben. Naast de goede recensies, straalt de website ook een bepaalde kalmte uit. Je krijgt de juiste voorlichting voor als je begint aan je eerste tattoo en wat je allemaal kunt verwachten. Ook ziet het portfolio er sierlijk uit, met veel grote tattoo pieces. Maar ongetwijfeld zullen de heren een kleinere tattoo ook niet uit de weg gaan. Wil jij ook een kijkje achter te schermen nemen? Bekijk dan het portfolio van Gentle Ink of ga langs op de Albert Cuypstraat!

Ben jij net als ik weer aan het nadenken over de zoveelste tattoo of sta je vol spanning op het punt een eerste te laten zetten? Hoe dan ook, deze tattooshops in Amsterdam weten je op de juiste manier aan jouw favoriete tattoo te helpen. Uit eigen ervaring kan ik meegeven dat tattoo artists over het algemeen heel bekwaam omgaan met mensen die hun eerste tattoo laten zetten. Dus als het idee al een tijdje in je hoofd zit, kan ik niets anders dan aanbevelen om gewoon een keer vrijblijvend een tattooshop binnen te lopen!

Tip: ben je op zoek naar meer van dit soort handige tips in Amsterdam? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief! Je krijgt dan maandelijkse updates met leuke tips, hotspots, evenementen en kortingsdeals in Amsterdam.

Meer studentennieuws

netflix
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Amsterdam Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden