← Terug naar overzicht

De beste tattooshops van Amsterdam op een rijtje

tattoo shop

Onder de nieuwe generatie zijn tattoos bijna niet meer weg te denken. Waar het jaren geleden nog veel minder gerespecteerd werd, loopt nu bijna iedereen met een tattoo rond. Zelf ben ik ook een sleeve begonnen, wat mij een mooie aanleiding lijkt om even na te gaan waar de goede tattooshops in Amsterdam zich bevinden. Want het zijn er nogal wat!

Ink District

Bij het laten zetten van een tattoo is het altijd aan te raden om de juiste artist te vinden. Elke tatoeëerder heeft een bepaalde stijl, gelukkig heeft Ink District naast vast personeel, ook een hoop guest artists. Dit zijn artists (soms uit het buitenland) die een dag of drie aanwezig zijn in de shop, om zo hun steentje bij te dragen. Interesse in een afspraak? Check dan even de website van Ink District of kom langs bij de Nieuwezijds Voorburgwal 38.

Sakura Tattoo Amsterdam

Dit is een grote en bekende shop aan de Zeedijk 58a in Amsterdam. Bij Sakura worden een hoop verschillende tatoeëerders ingezet, waaronder eigenaar en oprichter Richard. Hij maakt al sinds 1996 professionele tattoos en is degene die officieel de deuren van Sakura heeft geopend. Hij is zelf het liefst bezig met de ‘Japanse stijl’, maar beheerste verschillende andere stijlen. Daarnaast lopen er bij Sakura ook mensen vanuit het buitenland rond, zoals de Italiaanse Oliver en Heather uit de VS. Verschillende stijlen en invloeden van verschillende culturen maakt deze tattooshop een enorme aanrader voor mensen die nadenken over hun volgende plaatje. Ben jij nog niet volledig overtuigd? Maak dan snel kennis met de crew van Sakura Tattoo Amsterdam!

Gentle Ink

Gentle Ink is een tattooshop aan de Albert Cuypmarkt in Amsterdam en heeft twee tattoo artists: TJ en Kaj. Alhoewel ze weinig over zichzelf naar buiten brengen op de website, is te zien dat ze enorm veel passie voor hun beroep hebben. Naast dat de recensies heel goed zijn, straalt de website ook een bepaalde kalmte uit. Je krijgt de juiste voorlichting voor als je begint aan je eerste tattoo en wat je allemaal kunt verwachten. Ook ziet het portfolio er sierlijk uit, met veel grote tattoo pieces. Maar ongetwijfeld zullen de heren een kleinere tattoo ook niet uit de weg gaan. Wil jij ook een kijkje achter te schermen nemen? Bekijk dan het portfolio van Gentle Ink.

Ben jij net als ik weer aan het nadenken over de zoveelste tattoo of sta je vol spanning op het punt een eerste te laten zetten? Hoe dan ook, deze tattooshops in Amsterdam weten je op de juiste manier aan jouw favoriete tattoo te helpen. Uit eigen ervaring kan ik meegeven dat tattoo artists over het algemeen heel bekwaam omgaan met mensen die hun eerste tattoo laten zetten, dus als het idee al een tijdje in je hoofd zit kan ik niets anders dan aanbevelen om gewoon een keer vrijblijvend een tattooshop binnen te lopen!

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Amsterdam Studentenstad!

Junior Content Creator worden

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

 

Meer studentennieuws

Kamer inrichten
Abonneren op