← Terug naar overzicht

In september studeren? Met deze tips kom je lachend de eindexamens door!

Ga je in september studeren? Dan moet je eerst nog even de eindexamens overleven! De eindexamens van de middelbare school zijn superspannend. Er gaat een hoop veranderen en je wil zo snel mogelijk genieten van de zomervakantie. En in september beginnen aan je nieuwe studie natuurlijk ;). Maar geen paniek; met deze tips kom je lachend je eindexamens door!

1. Begin op tijd met leren

Hoe eerder je begint, hoe meer tijd je natuurlijk hebt om alles door te nemen. Het is ook belangrijk om vooraf te bedenken hoe je gaat leren. Ga je zelf samenvattingen maken of koop je samenvattingsboekjes? En welke tools ga je allemaal gebruiken om te leren?

2. Gebruik studie-apps

Omdat iedereen wel een smartphone heeft, zijn er ook een heleboel handige studie-apps. Ik gebruik zelf bijvoorbeeld een takenlijst-app als ik moet studeren. Hiermee kan je een handige planning maken van alle stof die je wilt leren. Ook gebruik ik in drukke studieperiodes een meditatie-app. Dit zorgt ervoor dat je je hoofd helemaal leeg kan maken en je beter kunt concentreren. Let natuurlijk wel even op dat alle apps die je gebruikt ook data verbruiken. Ik heb zelf Sim Only van Simyo. Dit is een goedkoop abonnement met veel data dus ik hoef me daar geen zorgen over te maken ;).

3. Zorg voor de juiste studie-omgeving

De juiste studie-omgeving is heel verschillend per persoon. Sommigen kunnen heel goed thuis leren, terwijl anderen liever in een bibliotheek leren. Waar je ook zit, zorg er in ieder geval voor dat je zo min mogelijk afgeleid wordt. Leg dus je telefoon weg, zorg voor een opgeruimd bureau en ga niet met al je vrienden naar de bieb.

4. Neem genoeg rust

Tijdens de eindexamenperiode is het ook heel belangrijk dat je genoeg rust neemt. Als je bijvoorbeeld te weinig slaapt, heeft dit ook een negatief effect op je concentratievermogen. Wil je er zeker van zijn dat je genoeg en goed slaapt? Dan is er een app die je hierbij kan helpen! Sleepcycle analyseert je slaap en maakt je op het perfecte moment wakker. Hierdoor ben je helemaal uitgerust en klaar om de hele dag te leren.

5. Ga af en toe wat leuks doen!

Ten slotte is het ook erg belangrijk dat je af en toe ontspant. Plan dus zo nu en dan een studievrije dag in. Ga dan bijvoorbeeld een frisse neus halen, een serietje kijken op de bank of in de binnenstad van Amsterdam pizza eten met je vrienden!

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Amsterdam Studentenstad!

Junior Content Creator worden

Meer studentennieuws

Abonneren op